САВРШЕНОГ СУ УКУСА, СА ГОВЕЂИМ МЕСОМ И БЕЗ ЖЕЛАТИНА: Пихтије, традиционални српски специјалитет

Novosti online

11. 01. 2024. у 21:00

ПИХТИЈЕ можда изгледом нису примамљиве, али су савршеног укуса, а ми вам доносимо најбољи рецепт.

САВРШЕНОГ СУ УКУСА, СА ГОВЕЂИМ МЕСОМ И БЕЗ ЖЕЛАТИНА: Пихтије, традиционални српски специјалитет

Фото Printscreen/YT/ Olgas Küche

Пихтије су традиционални српски деликатес, а основна намирница је бујон, желатин и у зависности од тога да ли је пост, месо или риба. Направите пихтије са говеђим месом и без желатина.

Потребно:

* 3 кг говеђе коленице
* 1,5 кашика соли
* 3 ловорова листа
* пар зрна бибера
* 1 црни лук
* 1 шаргарепа
* 13-15 ченова белог лука
* 4 јајета
* нар

Рецепт за пихтије са говеђим месом:

 Корак :

Припремите и скувајте месо

Лепо оперите говеђе месо, па ставите у шерпу и кувајте. Када крене да кључа, скините пену и поклопите. Кувајте на ниској температури још неких 3-4 сата. После 2,5 сата додајте со, зрна бибера и ловоров лист. Затим додајте цео црни лук и шаргарепу, које сте претходно очистили. На нову чисту шерпу ставите сито, па газу и процедите супу.

 Корак 2:

Припремите састојке

Када се месо охлади, одвојите масноћу и исецкајте ситно. Додајте и млевени бели лук, па сипајте и 150 мл бујона (она супа коју сте процедили). Све лепо промешајте. Љуштилицом исеците шаргарепу на танке траке, па сваку уролајте.

 Корак 3:

Направите пихтију

У ватросталну посуду сипајте још 150 мл бујона, па на средину поређајте уролано шаргарепу. Поређајте је усправно и око ње ставите листове першуна. Затим око першуна поређајте кувана јаја исечена на пола, а по ивици поспите семе нара. Ставите у фрижидер/замрзивач док се потпуно не стегне. Затим сипајте још 250 мл супе, па поређајте сецкано месо. Опет сипајте бујон и ставите у фрижидер преко ноћи да се стегне.

(StvarUkusa/Mondo)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ШТА ЈЕ АТАЦМС КОЈИМ ЋЕ УКРАЈИНА УДАРИТИ НА РУСИЈУ? Америчка ракета има домет 300 км, користи се за гађање ових циљева

ШТА ЈЕ АТАЦМС КОЈИМ ЋЕ УКРАЈИНА УДАРИТИ НА РУСИЈУ? Америчка ракета има домет 300 км, користи се за гађање ових циљева

АДМИНИСТРАЦИЈА америчког председника Џозефа Бајдена укинула је данас ограничења која су досад Украјини блокирала употребу америчког оружја за нападе дубоко на руску територију.

17. 11. 2024. у 19:48

Коментари (0)

БЕЗ МИЛОСТИ: Легендарној Рускињи одузета олимпијска медаља из Лондона