СТАРИНСКИ КОЛАЧ КОЈИ СЕ ВЕОМА ЈЕДНОСТАВНО ПРАВИ: Лења пита с јабукама по рецепту из бакине свеске
ЈЕДАН од омиљених, а такође је и јефтин, с обзиром на то да већину намирница које иду у колач већ имате у кући.
Састојци:
* јаја, 3 ком
* маст, 250 г
* шећер, 200 г
* јогурт, 200 мл
* брашно, 500 г
* прашак за пециво,1
* јабуке, 1 кг
* цимет, рендана кора лимуна, по жељи
Припрема:
Умутити цела јаја са машћу и шећером, додати јогурт и брашно помешано са прашком за пециво. Додати и нарендану кору лимуна, па тесто поделити на два једнака дела.
Јабуке нарендати, па кратко продинстати на шпорету, да уври вишак течност. У зависности од врсте јабука, додати шећера и цимета по укусу.
У подмазан плех развући једну кору, па по њој распоредити надев од јабука. Затим покрити другом половином теста и пећи на 180 до 200 степени око 40 минута.
Пита је печена када порумени и када се одваја од ивица плеха.
Печену питу посути шећером у праху и сећи на квадрате.
(Super recepti/Žena)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
БАКЛАВА БЕЗ КОРА СЕ ПРАВИ БРЗО И ЛАКО: Укус ће вас потпуно распаметити
01. 03. 2024. у 07:00
САВРШЕНИ КЛАСИК ЗА СВАКУ ПРИЛИКУ: Ролат са лимуном, неодољивог укуса
01. 03. 2024. у 16:00
ДИГНУТИ НАТО АВИОНИ ПОСЛЕ НАПАДА НА УКРАЈИНУ: Хитно се огласио Зеленски, имао поруку за Путина (ФОТО/ВИДЕО)
РУСИЈА је покренула масовни ваздушни напад на Украјину на божићно јутро по грегоријанском календару.
25. 12. 2024. у 11:16
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)
ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.
20. 12. 2024. у 17:07
ПЛАНЕТИ ПРЕТИ СЦЕНАРИО ИЗ 1815. После догађаја на планини која је променила свет уследиле трагедије: "Питање није да ли ће, него КАДА!"
„ЕФЕКТИ би могли бити још гори него што смо видели 1815."
25. 12. 2024. у 15:54
Коментари (0)