СТАРИ ТРАДИЦИОНАЛНИ РЕЦЕПТ - ЉУБОМОРНО ЧУВАН ГОДИНАМА: Пита гологлавка, право из Врања
ФЕНОМЕНАЛНА пита са сиром из Јужне Србије.
Састојци:
* 500 г брашна
* 500 г сира
* 200 мл млаке воде
* маст
* кашичица соли
* 1/3 коцке квасца
* 4 јајета
Припрема:
Рерну загрејте на 200 степени.
У једну посуду сипајте брашно па намрвите квасац, сипајте млаку воду и со. Од састојака замесите тесто па га поделите на 6 јуфки и премажите машћу.
Поређајте једну на другу па направите од тога једну велику кору, већу од плеха. Засебно умутите јаја са сиром па додајте прашак за пециво. Сипајте надев преко коре па вишак теста прекријте преко фила, али да средина остане непокривена.
Пеците питу 30-40 минута, у рерни загрејаној на 200 степени.
Пред крај печења ставите да проври кашика масти са пола шољице воде па прелијте печену гологлавку са тим и прекријте крпом.
Оставите да мало омекша, сеците и служите.
Пријатно!
(Trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ЗЕЛЕНИ УЖИТАК: Рецепт за освежавајућу чорбу од тиквица и сочива
01. 03. 2024. у 10:00
ДОДАЈТЕ САМО ЈЕДАН САСТОЈАК И УЖИВАЈТЕ У РУЧКУ: Нема више надимања од пасуља!
07. 03. 2024. у 13:30
БИЛА ЈЕ ПОНОС ХОМОЉА, А ДАНАС ЈЕ СЕ РЕТКО КО СЕТИ: Пита од пасуља
05. 03. 2024. у 12:00
ЂОКОВИЋ ОТКРИО: Отровали су ме у Аустралији, имао сам висок ниво тешких метала у крви
НАЈБОЉИ српски тенисер Новак Ђоковић открио је да је пре три године када је депортован из Аустралије отрован храном у имиграционом хотелу, где је био смештен.
09. 01. 2025. у 21:40
АМЕРИКАНЦИ ОБЈАВИЛИ МАПЕ СА РАТИШТА: Русија наставља продор дубље у Украјину, враћа територију у Курској области (ФОТО)
РУСИЈА наставља да продире дубље у Украјину и враћа сопствену територију у Курској области, показују најновије мапе са украјинског ратиша које је објавио Институт за проучавање рата (ISW).
09. 01. 2025. у 20:45
ТИТОВ СИН СЕ ТУЖИ СА ХРВАТСКОМ: ОЗНА га натерала да потпише да се одриче наследства
ИМАЊЕ Јосипа Броза Тита у Самобору у Хрватској, удаљено само километар од центра града, некада је била једна од његових приватних резиденција.
12. 01. 2025. у 20:00
Коментари (0)