ПОСНА ШТРУДЛА СА ЧОКОЛАДОМ И ЏЕМОМ: Мекана као душа и никад укуснија

Новости онлине

19. 04. 2024. у 13:00

Обично су нам је правиле баке, чији нас укуси враћају у детињство, а данас поред класичне мрсне, можете направити и посну.

ПОСНА ШТРУДЛА СА ЧОКОЛАДОМ И ЏЕМОМ: Мекана као душа и никад укуснија

Foto: Shutterstock

Служи се топла, а можете је направити и у комбинацији различитих укуса.

  • Састојци:
  •  За тесто:
  • 5 дл млаке воде
  • 5 кашика шећера
  • 1 кашика сувог квасца
  • 2,5 дл уља
  • 1 кесица прашка за пециво
  • 2 прстохвата соли
  • 1.100 г брашна
  • За пуњење:
  • џем од шљива
  • 100 г чоколаде
  • За премазивање:
  • 1 кашика воде
  • 1 кашика уља

Припрема:

Рерну загрејте на 180 степени. У посуду са млаком водом ставите суви квасац, шећер, уље, прашак за пециво, со и брашно. Тесто замесите па оставите да надође. Нарендајте чоколаду па поделите на два дела. Кад надође тесто, поделите га на четири дела. Развијте сваки део у плочу величине 30x30 цм, премажите џемом и поспите једним делом рендане чоколаде. Са стране тесто мало превијте и увијте у штрудлу. У калуп обложен пек-папиром наређајте штрудле. Измешајте 1 кашику уља и 1 кашику воде па тиме премажите штрудле. Нека одстоје 10 минута. Пеците на 180 степени 25-30 минута да порумене. Поспите их шећером у праху.

(Still)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ШОК ОТКРИЋЕ, ЕВО КО ВОДИ ОБОЈЕНУ РЕВОЛУЦИЈУ У СРБИЈИ! Вучићевић разоткрио блокадерско-криминалну хоботницу, у све умешан ректор Ђокић!

ШОК ОТКРИЋЕ, ЕВО КО ВОДИ ОБОЈЕНУ РЕВОЛУЦИЈУ У СРБИЈИ! Вучићевић разоткрио блокадерско-криминалну хоботницу, у све умешан ректор Ђокић!

ГЛАВНИ уредник Информер ТВ Драган Ј. Вучићевић открио је шокантне податке о медијско-политичкој, блокадерској криминалној хоботници која се крије иза покушаја изазивања грађанског рата у Србији.

20. 07. 2025. у 15:05

Коментари (0)

ОМР ГРУПА ПОСТАЈЕ ЕКСКЛУЗИВНИ ДИСТРИБУТЕР АУТОМОБИЛСКИХ БРЕНДОВА КОМПАНИЈЕ CHANGAN ЗА ЗАПАДНИ БАЛКАН