НАПРАВИТЕ БЕЛИ АЈВАР: Мало другачији намаз по македонском рецепту који ћете обожавати

Новости онлине

23. 09. 2024. у 13:18

Увелико се спрема зимница за предстојећи период, а многи заборављају на изврсни рецепт за малиџано. Њега називају и бели ајвар јер се не спрема од црвене, већ од зелене паприке и са патлиџаном.

НАПРАВИТЕ БЕЛИ АЈВАР: Мало другачији намаз по македонском рецепту који ћете обожавати

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 1 патлиџан
  • 3 зелене паприке
  • пола шоље уља
  • 1 кашичица сенфа
  • 1 кашичица шећера
  • со
  • мало бибера
  • мало сирћета

Припрема:

Паприке и патлиџан испеците на роштиљу, као за ајвар. Када се испеку, оставите да се охладе па ољуштите и оставите да се мало процеди. Пошто је мања количина, ви то наравно можете повећати у зависности колику количину малиџана желите. Паприке и патлиџан самељите или можете и ситно да их исецкате. Све то потом ставите у шерпу и кувајте на средњој температури рингле. После десетак минута можете додати остале састојке и наставити да кувате уз стално мешање.

Малиџано је готов када варјачом прођете кроз смесу у шерпи и за њом остаје траг. Уз то, биће и довољно густ, таман за лепо сипање у теглу коју сте претходно стерилисали.

Чувајте теглу на тамном и хладном месту.

(Оna)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
АМЕРИКАНЦИ ОБЈАВИЛИ МАПЕ СА РАТИШТА: Русија наставља продор дубље у Украјину, враћа територију у Курској области (ФОТО)

АМЕРИКАНЦИ ОБЈАВИЛИ МАПЕ СА РАТИШТА: Русија наставља продор дубље у Украјину, враћа територију у Курској области (ФОТО)

РУСИЈА наставља да продире дубље у Украјину и враћа сопствену територију у Курској области, показују најновије мапе са украјинског ратиша које је објавио Институт за проучавање рата (ISW).

09. 01. 2025. у 20:45

ЈА САМ ТЕ ПЛАТИО, МОРАШ ДА ПЕВАШ! Коњевић доживео инцидент на ромском весељу

"ЈА САМ ТЕ ПЛАТИО, МОРАШ ДА ПЕВАШ!" Коњевић доживео инцидент на ромском весељу

ПЕВАЧ Шериф Коњевић имао је инцидент о којем се нашироко писало, када је на једној ромској свадби наводно дошло до непријатне ситуације у којој су он и његова колегиница Надица Адемов нападнути.

12. 01. 2025. у 10:49

Коментари (0)

ВЕЛИКА ЧАСТ: Сергеј Милинковић-Савић добио престижну награду (ФОТО)