ТУРСКА ПИТА ОД ХЛЕБА КОЈА СЕ ПРАВИ У ЈЕДНОМ СУДУ: Савршена вечера од намирница које имате у фрижидеру
Турска пита од хлеба је савршена вечера из једне посуде коју би, при посети овој оријенталној земљи, било грех не пробати.
Састојци:
- 1/2 белог хлеба
- 200 мл млека
- 200 г киселе павлаке
- 5 јаја
- 150 г гауда сира
- 200 г куване шунке
- 2 кашичице соли
- 1/2 кашичице бибера
- свежањ свежег босиљка
Припрема:
Исеците хлеб на коцкице величине отприлике два центиметра па га ставите у дубоку посуду и прелијте млеком како би омекшао.
Исецкајте кувану шунку на ситне комадиће и нарендајте 150 грама гауде. У дубљој посуди сједините јаја, киселу павлаку, со и бибер, па све заједно добро промешајте. Додајте кувану шунку и гауду па још једном промешајте састојке.
Припремљени надев сједините с хлебом и млеком па мешајте док се састојци не повежу. Смесу ставите у плех за печење па додајте преосталих 50 грама гауде и пеците питу 30 минута на 200 степени.
Исецкајте босиљак и поспите га преко пите, причекајте да се охлади и уживајте у својој турској посластици од које ће мирисати цела кухиња.
Пријатно!
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
УКРАЈИНА У РАТ ПОСЛАЛА РОБОТЕ БЕЗ ИЈЕДНОГ ЧОВЕКА: Битка добила неочекивани исход (ВИДЕО)
БРИГАДА Украјинске националне гарде известила је о успешном нападу у коме су учествовали само роботи - од копнених робота наоружаних митраљезима до летелица борбених дронова. Ови роботи су напали руске положаје у Харковској области, на северу Украјине, и - победили.
27. 12. 2024. у 09:04
ДРАМА У КОМШИЛУКУ: Откривена непозната летелица, становници упозорени да потраже склоништа
РУМУНСКИ радарски системи открили су синоћ мали летећи објекат, за који се сумња да је дрон, који је ушао у национални ваздушни простор до шест километара у југоисточном округу Тулчеа, саопштило је министарство одбране Румуније.
27. 12. 2024. у 09:23
А ПОСЛЕДИЦЕ? Кина гради највећу хидроелектрану на свету - иселиће милионе људи, "кешираће" невероватне 35 милијарде долара
ПРОИЗВОДИЋЕ троструко више од 88.2 милијарде kWh, колики је пројектовани капацитет тренутно највеће хидроелектране на свету - "Три кланца" у централној Кини.
26. 12. 2024. у 14:37
Коментари (0)