КАКО ДА НАПРАВИТЕ НАЈМЕКШУ ШТРУДЛУ? Уз овај рецепт постаћете стручњак за дизано тесто, а успева из прве

23. 09. 2023. у 10:09

Да би штрудла била укусна и мекана веома је вазно да знате да замесите добро тесто.

КАКО ДА НАПРАВИТЕ НАЈМЕКШУ ШТРУДЛУ? Уз овај рецепт постаћете стручњак за дизано тесто, а успева из прве

Foto: Jutjub printskrin/ SOS Kitchen

Састојци:

За тесто:

  • пола коцке квасца
  • 300 мл топлог млека
  • 100 г шећера
  • 600 г глатког брашна
  • 100 г свињске масти
  • 1 јаје
 

Фил од ораха:

  • 200 г млевених ораха
  • 100 мл врућег млека
  • 50 г шећера

Припрема:

 

У млако млеко измрвите квасац и додајте шећер. Оставите 10 минута да се запени. Додајте га у брашно помешано с осталим састојцима и замесите тесто. Поделите тесто на 4 лоптице па их покријте чистом кухињском крпом да се диже док правите фил. За фил помешајте све састојке. Сваку лоптицу теста разваљајте у правоугаони облик пола центиметра дебљине. Премажите филом, па тесто заролајте у облик штрудле. Ставите готове штрудле на плех обложен пек папиром. Направите мало размак између јер ће порасти током печења. Покријте их крпом и оставите да се дижу око сат времена пре печења. Пеку се у загрејаној рерни на 180 степени око 45 минута.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МОГЛО БИ УМРЕТИ 4.500 ЉУДИ Ова земља је најугроженија на Западном Балкану, хитан састанак у СЗО због врућина у Европи

"МОГЛО БИ УМРЕТИ 4.500 ЉУДИ" Ова земља је најугроженија на Западном Балкану, хитан састанак у СЗО због врућина у Европи

ЈУЖНА Европа суочава се са жестоким топлотним таласом - температуре прелазе 40 степени Целзијуса, а у шпанској покрајини Уелва измерено је рекордних 46 степени, што је највиша јунска температура у историји земље. Истовремено, Италија, Грчка, Португалија и Западни Балкан такође бележе рекордне врућине, праћене шумским пожарима и људским жртвама.

01. 07. 2025. у 11:45

Коментари (0)

ВЕЧЕРИ ТЕАТРА У СРЦУ ГРАДА: Завршен први MozzART позоришни фестивал