ГОТОВА ЗА 15 МИНУТА, ПРЕУКУСАН И ЈЕДНОСТАВАН РУЧАК: Посна паста са печуркама, за целу породицу
КАДА немате времена, посна паста са печуракама је идеална опција за ручак .
Посна паста са печуркама је укусно јело које комбинује тестенину с богатом и ароматичном смесом шампињона, поврћа и зачина.
За додатни мирис и свежину, можете је посути свежим сецканим першуном пре послуживања. Паста са шампињонима је изврсна опција за све љубитеље укусних, биљних оброка.
Потребно:
* 1 паковање шпагета
* 2-3 кашике маслиновог уља
* 30 г путера
* 1 црни лук
* 2-3 чена белог лука
* 400 г печурака
* 240 мл бујона од поврћа
* 350 мл посне павлаке за кување
* 1 кашичица тимијана
* 1/4 кашичице мушкатног орашчиц́а
* 3-4 кашике сецканог першуна
Припрема:
Ставите шпагете да се кувају, а у међувремену истопите путер са маслиновим уље и додајте ситно сецкани црни лук. Пржите пар минута, а онда додајте и ситно сецкани бели лук.
После минут додајте сецкане печурке, посолите, побиберите и поспите тимијаном. Затим сипајте сипајте бујон, посну павлаку за кување, мало биљног сира и мускатни орашчић.
Када крене да ври додајте оцеђену тестенину и промешајте. Украсите першуном, пријатно!
(StvarUkusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
НЕОДОЉИВО ПОДСЕЋА НА РУСКУ САЛАТУ: Оброк салата, богатог укуса
09. 12. 2023. у 07:00
ПРЕДЈЕЛО ЗА ДЕЦЕМБАРСКЕ ДАНЕ: Чувена бегова чорба са куркумом
09. 12. 2023. у 14:56
СЛАВСКА САЛАТА СА РИБОМ И ЦВЕКЛОМ: Невероватна замена за руску салату
08. 12. 2023. у 16:00
ТАЧНО НА ОВОМ МЕСТУ БИ МОГАО ПОЧЕТИ ТРЕЋИ СВЕТСКИ РАТ: Путин га сматра својом територијом, НАТО трупе већ распоређене
ОВАЈ снегом прекривени гранични мост између две средњовековне тврђаве у делу Естоније где се говори руски, могао би бити место где ће започети трећи светски рат, пише Политико.
26. 12. 2024. у 08:55
ПОЈАВИЛА СЕ ШОК ТВРДЊА: "Руси су оборили авион у Казахстану, погледајте трагове експлозије на репу летелице"
АВИОН Азербејџан ерлајнса, који се 25. децембра срушио на путу за Русију, можда је оборен руском ракетом земља-ваздух, према извештајима руских медија који нису наклоњени Кремљу и руском председнику Владимиру Путину.
26. 12. 2024. у 07:44
А ПОСЛЕДИЦЕ? Кина гради највећу хидроелектрану на свету - иселиће милионе људи, "кешираће" невероватне 35 милијарде долара
ПРОИЗВОДИЋЕ троструко више од 88.2 милијарде kWh, колики је пројектовани капацитет тренутно највеће хидроелектране на свету - "Три кланца" у централној Кини.
26. 12. 2024. у 14:37
Коментари (0)