ПРЕЛИВ ОД МЕДА ЗА САВРШЕН УКУС: Слана баклава са фета сиром
НЕОБИЧНА комбинација састојака ће свакога одушевити, слана баклава са фета сиром и медом се прави лако и брзо .
Некада се баклава служила само царевима и није знао свако да је направи. Ми вам доносимо сјајан рецпет за слану баклаву са фета сиром, медом и џемом. А нећете погрешити ако је послужите на слави или за празнике. Ову слану баклаву можете да напрвите и у посној верзији, само мрсне намирнице замените посним.
Потребно:
* 1 паковање кора за питу
* 230 г фета сира
* 200 г путера
* мало џема од смокви
* 3 кашике сецканог влашца
* 50 г кикирикија
* мед
Рецепт за слану баклаву са фета сиром:
Коре ређајте једну на другу и онда пресиците на пола. Једну половину вратите у кесу, а другу ћете користити. Сваку кору премажите истопљеним путером, сем последње. Последњу кору премажите џемом, па поспите сецканим кикирикијем, влашцем, па посолите и побиберите. Поређајте фету по дужини, али само на ивицу и уролајте. Исеците на мање парчиће и поређајте у калуп за мафине који сте претходно премазали истопљеним путером. Слану баклаву опет премажите истопљеним путером. Пеците у загрејаној рерни на 200°Ц око 20-25 минута. Врућу слану баклаву прелијте медом док је врућа.
(StvarUkusa/Mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
ТАЧНО НА ОВОМ МЕСТУ БИ МОГАО ПОЧЕТИ ТРЕЋИ СВЕТСКИ РАТ: Путин га сматра својом територијом, НАТО трупе већ распоређене
ОВАЈ снегом прекривени гранични мост између две средњовековне тврђаве у делу Естоније где се говори руски, могао би бити место где ће започети трећи светски рат, пише Политико.
26. 12. 2024. у 08:55
ПОЈАВИЛА СЕ ШОК ТВРДЊА: "Руси су оборили авион у Казахстану, погледајте трагове експлозије на репу летелице"
АВИОН Азербејџан ерлајнса, који се 25. децембра срушио на путу за Русију, можда је оборен руском ракетом земља-ваздух, према извештајима руских медија који нису наклоњени Кремљу и руском председнику Владимиру Путину.
26. 12. 2024. у 07:44
А ПОСЛЕДИЦЕ? Кина гради највећу хидроелектрану на свету - иселиће милионе људи, "кешираће" невероватне 35 милијарде долара
ПРОИЗВОДИЋЕ троструко више од 88.2 милијарде kWh, колики је пројектовани капацитет тренутно највеће хидроелектране на свету - "Три кланца" у централној Кини.
26. 12. 2024. у 14:37
Коментари (0)