МЕКА ЈЕ И ПУНОГ УКУСА, А УЗ АЈВАР ЈОШ СОЧНИЈА: Рецепт за проју са кромпиром
ПРОЈА са кромпиром је једноставна за прављење, али врло мека и пуног укуса. Добра ствар је што састојке и количину можете прилагођавати по жељи.

Фото Shutterstock
Проја са кромпиром је једна од варијација за прављење проје. Након печења буде мека, а кромпир јој даје пунији укус. Рецепт за проју са кромпиром је у овом случају са павлаком и ситним сиром. За већу количину дуплирајте смесу.
Потребно:
* 500 г кромпира
* 130 г паленте или кукурузног гриза
* 130 г брашна
* 60 мл уља
* 2 јајета
* 100 мл киселе павлаке или јогурта
* 125 г ситног сира
* со по укусу
* уље за подмазивање плеха
* 1/2 прашка за пециво
Рецепт за проју са кромпиром:
Корак 1
Припремите све састојке:
Све састојке за проју са кромпиром извадите и унапред припремите, како би били спремни за коришћење.
Корак 2
Припремите кромпир:
Да бисте направили проју са кромпиром прво ољуштите кромпире, ситно их исецкајте, кувајте пола сата и процедите. Након тога јаја умутите виљушком и у њих убаците, павлаку, со, брашно и паленту и добро промешајте. Након тога додајте ситан сир, уље и претходно скувани кромпир, а потом добро промешајте. Целу смешу ставите у тепсију која је претходно науљена, распоредите и пеците на 200 степени око пола сата.
(StvarUkusa/Mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ВЕЛИКА ПРОМЕНА У ШКОЛАМА У СРБИЈИ: Од данас ништа неће бити исто, односи се на родитеље
РОДИТЕЉИ школараца у Србији од данас добијају аутоматска звучна обавештења када наставник у електронски дневник упише изостанак детета са часа или нову оцену. Мада су деца годинама налазила начине да не кажу родитељима баш сва дешавања у школи, то сада више неће бити могуће.
17. 04. 2025. у 11:29

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ОТВОРЕН ХРИСТОВ ГРОБ Ево шта су нашли: "Колена су ми клецала, нисам то очекивао - вековима је био затворен" (ВИДЕО)
"АПСОЛУТНО сам задивљен. "
19. 04. 2025. у 08:39
Коментари (1)