НАПРАВИТЕ НАЈБРЖИ ДОМАЋИ БУРЕК: Савршен доручак, а идеалан рецепт и за оне који нису вешти у кухињи (ФОТО)
БУРЕК као из пекаре направљен у сопственој кухињи звучи као немогућа мисија, али уз овај рецепт и они који нису баш вешти у кухињи могу спремити одличан бурек са сиром или месом.

Фото: Ј.С.
Фото: Ј.С.
Потребно је:
1/2 кг готових кора
200 грама млевеног меса
свежи шампињони
главичица црног лука
2 јајета
200 грама брашна
чаша уља
чаша јогурта
кесица прашка за пециво
Припрема:
Упржити сецкани лук, додати месо и шампињоне и зачинити по укусу. Умутити јаја и остале састојке и направити прелив за бурек.
У округлој тепсији ређати кору, па премаз,тако четири пута, а онда додати фил од меса, па поновити поступак са корама (још четири). Пећи на јачој ватри око пола сата док бурек не порумени.
Што се тиче бурека са сиром, идентичан је поступак, с тим што се фил прави од 200 грама тврдог сира, два јајета, кашичице соли и мало јогурта.
Препоручујемо

ХРСКАВЕ СПОЉА, ИЗНУТРА ПУНЕ ФИЛА: Припремите панцероте из рерне
25. 02. 2024. у 14:10

СНИКЕРС БАЈАДЕРА: Већ можете замислити укус који се не заборавља
23. 02. 2024. у 15:00

"НА СТОЛУ СУ РАТНИ ПРЕДЛОЗИ, БРИСЕЛ ХОЋЕ РАТ!" Орбан се хитно јавио из Копенхагена
МАЂАРСКИ премијер Виктор Орбан навео је из Копенхагена, где учествује на самиту Европске политичке заједнице, да је ситуација озбиљна и да се на столу налазе, "отворени, ратно оријентисани предлози".
02. 10. 2025. у 08:59

(МАПЕ) ОВАКО ЋЕ СЕ КРЕТАТИ НЕВРЕМЕ У СРБИЈИ: Погледајте из часа у час, стижу снег и киша (ФОТО)
ПОГЛЕДАЈТЕ како ће се ледени облак кретати над Србијом и које крајеве кад погађа невреме. Данас и сутра облачно са кишом и хладно, осим на северозападу Војводине где ће се задржати суво време, најавио је РХМЗ.
02. 10. 2025. у 10:47

ВЕДРАНА ОГОРЧЕНА: "Пилић је био хришћанин! Срамота за Сплит, само мртав Пилић може бити - велики Пилић"
ХРВАТСКИ тениски ас Никола Пилић преминуо је у 87. години живота у Ријеци, а сахрањен је протеклог викенда у Опатији, граду у којем је провео последње дане живота.
02. 10. 2025. у 07:20
Коментари (0)