ЈЕДНА ОД НАЈЛЕПШИХ ПИТА: Шарени бурек

Novosti online

18. 03. 2024. у 07:00

РАСПАМЕТИЋЕ вас укусом.

ЈЕДНА ОД НАЈЛЕПШИХ ПИТА: Шарени бурек

Фото Shutterstock

Састојци:

 За тесто: 

* 500 г брашна
* 300 мл воде
* 2 кашичице соли

 За фил: 

* 300 г кромпира

* 300 г млевеног меса
* 1 црни лук
* уље
* бибер
* со

 За прелив: 

* 250 мл воде
* 1 кашика уља
* 1 кашичица соли

Припрема:

У посуду сипати брашно, со и промешати. Сипати млаку воду, замесити фино тесто и оставити да стоји 5 минута, па га премесити.

Поделити на три лоптице, па их мало развући оклагијом. Одозго их науљити, покрити крпом, те оставити на топлом месту 30 минута.

 За фил: 

Кромпир ољуштити, исећи на коцкице, а лук исецкати што ситније. Помешати и додати месо. Посолити, побиберити, додати мало уља и добро промешати. Колут теста нежно развући на памучном столњаку. Преко распоредити фил и помоћу столњака уролати.

Поступак поновити с осталим колутовима теста и јуфке ређати у подмазан округли плех укруг. Бурек мало попрскати уљем и ставити да се пече на 250 степени.
Чим порумени, температуру смањити на 180 степени и пећи још пола сата. Пет минута пре краја, прокувати науљену и посољену воду и прелити бурек.

Вратити у рерну још 2-3 минута да упије и све и запече се.

(Trpeza)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ИЛОН МАСК ПОДЕЛИО СНИМАК ИСТИНЕ: НАТО је бомбардовао Београд како би распарчао Србију (ВИДЕО)

ИЛОН МАСК ПОДЕЛИО СНИМАК ИСТИНЕ: "НАТО је бомбардовао Београд како би распарчао Србију" (ВИДЕО)

МИЛИЈАРДЕР Илон Маск, власник Тесле, "Спејс Икса", друштвене платформе Икс, поделио је на свом профилу говор у којем Џефри Сакс прича о нелегалном бомбардовању Србије од стране НАТО-а.

12. 11. 2024. у 15:47

НАЈВЕЋИ ЈАТАК ЗЕМУНАЦА Она је била последња линије одбране клана - у кући крила килограме кокаина, а онда им пресудила

НАЈВЕЋИ ЈАТАК "ЗЕМУНАЦА" Она је била последња линије одбране клана - у кући крила килограме кокаина, а онда им пресудила

ПОСЛЕ убиства Ђинђића, она се представљала као Зорица Весић и купила је салаш у месту Путинци, где се једно време скривао врх земунског клана.

13. 11. 2024. у 10:23

Коментари (0)

„Вечити дерби“ на великом платну: МаxБет и Евролига представили филм „Ривалства“