ЈЕДНА ОД НАЈЛЕПШИХ ПИТА: Шарени бурек
РАСПАМЕТИЋЕ вас укусом.
Састојци:
За тесто:
* 500 г брашна
* 300 мл воде
* 2 кашичице соли
За фил:
* 300 г кромпира
* 1 црни лук
* уље
* бибер
* со
За прелив:
* 250 мл воде
* 1 кашика уља
* 1 кашичица соли
Припрема:
У посуду сипати брашно, со и промешати. Сипати млаку воду, замесити фино тесто и оставити да стоји 5 минута, па га премесити.
Поделити на три лоптице, па их мало развући оклагијом. Одозго их науљити, покрити крпом, те оставити на топлом месту 30 минута.
За фил:
Кромпир ољуштити, исећи на коцкице, а лук исецкати што ситније. Помешати и додати месо. Посолити, побиберити, додати мало уља и добро промешати. Колут теста нежно развући на памучном столњаку. Преко распоредити фил и помоћу столњака уролати.
Поступак поновити с осталим колутовима теста и јуфке ређати у подмазан округли плех укруг. Бурек мало попрскати уљем и ставити да се пече на 250 степени.
Чим порумени, температуру смањити на 180 степени и пећи још пола сата. Пет минута пре краја, прокувати науљену и посољену воду и прелити бурек.
Вратити у рерну још 2-3 минута да упије и све и запече се.
(Trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
КОЛАЧ СА ОРАСИМА И ЈАБУКАМА: Бакина посластица којој нема равне
12. 03. 2024. у 22:30
ПИТА СА ШЉИВАМА И ЧОКОЛАДОМ: Врло једноставна посластица, а тако укусна
12. 03. 2024. у 20:30
ТАЧНО НА ОВОМ МЕСТУ БИ МОГАО ПОЧЕТИ ТРЕЋИ СВЕТСКИ РАТ: Путин га сматра својом територијом, НАТО трупе већ распоређене
ОВАЈ снегом прекривени гранични мост између две средњовековне тврђаве у делу Естоније где се говори руски, могао би бити место где ће започети трећи светски рат, пише Политико.
26. 12. 2024. у 08:55
ПОЈАВИЛА СЕ ШОК ТВРДЊА: "Руси су оборили авион у Казахстану, погледајте трагове експлозије на репу летелице"
АВИОН Азербејџан ерлајнса, који се 25. децембра срушио на путу за Русију, можда је оборен руском ракетом земља-ваздух, према извештајима руских медија који нису наклоњени Кремљу и руском председнику Владимиру Путину.
26. 12. 2024. у 07:44
А ПОСЛЕДИЦЕ? Кина гради највећу хидроелектрану на свету - иселиће милионе људи, "кешираће" невероватне 35 милијарде долара
ПРОИЗВОДИЋЕ троструко више од 88.2 милијарде kWh, колики је пројектовани капацитет тренутно највеће хидроелектране на свету - "Три кланца" у централној Кини.
26. 12. 2024. у 14:37
Коментари (0)