ПЕКУ СЕ САМО 20 МИНУТА: Направите најбоље домаће земичке, идеалне за сендвич или доручак
ЗЕМИЧКЕ можете да служите као замену за хлеб, али су одличне и када желите да направите бургере.
Земичке се праве слично као и лепиње, а са овим рецептом тесто сигурно успева. Ако у тесто додате сирће, оно ће помоћи да брже надође, а уље и путер ће их учинити најмекшим до сада. Испробајте и ви овај рецепт за земичке који сигурно успева.
Састојци:
1/2 свежег квасца
1 кашичица шећера
250 мл топлог млека
450 г брашна
1 јаје
40 мл уља
1 кашичица прашка за пециво
1 кашика путера
1 кашика сирћета
За премазивање:
1 јаје
1 кашичица киселе павлаке
Рецепт за мекане земичке:
У посуди издробите квасац, додајте шећер и сипајте топло млеко. Добро промешајте, па покријте провидном фолијом и оставите да се активира неких 10 минута. Затим додајте просејано брашно са прашком за пециво, јаје, сипајте уље, истопљени путер и сирће. Умесите мекано тесто и покријте провидном фолијом, па оставите да одмори неких сат времена.
На побрашњеној површини кратко премесите тесто и поделите на шест једнаких делова. Обликујте лоптице, па опет покријте провидном фолијом и оставите да одморе 15 минута.
Поређајте земичке на плех обложен пек-папиром, па премажите јајетом које сте умутили са киселом павлаком и поспите сусамом.
Пеците у загрејаној рерни на 200 °C око 20 минута.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ПОСНА ПИТА ОД ШАМПИЊОНА: Прави се лако, идеална за било које доба дана
02. 04. 2024. у 07:00
НЕ БАЦАЈТЕ ОСТАТКЕ ХЛЕБА: Направите невероватну попару са парадајз сосом
31. 03. 2024. у 06:45
(МАПА) ОВОГ ДАТУМА СТИЖЕ ПРАВА ЗИМА И НАЈХЛАДНИЈИ ПЕРИОД! Иван Ристић за "Новости" открива: Биће још снега, долази хладан арктички ваздух
ЦЕЛА Србија окована је снегом, а метеоролог Иван Ристић за "Новости" каже да нас тек очекује права зима.
24. 12. 2024. у 14:46
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)
ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.
20. 12. 2024. у 17:07
СТИЖЕ ПОЛИТИЧКИ ПОТРЕС? Ево ко води у анкетама за новог немачког канцелара
АЛИС Вајдел, лидерка десничарске странке Алтернатива за Немачку (АфД), према последњим анкетама, преузела је вођство испред Фридриха Мерца, лидера Хришћанско-демократске уније (ЦДУ).
24. 12. 2024. у 12:17
Коментари (0)