МЕДИТЕРАНСКА ПИЦА СА ФЕТОМ, ТИКВИЦАМА И ЛУКОМ: Уз готово тесто за пицу прави се за пола сата и невероватно је ароматична

Новости онлине

06. 06. 2024. у 10:40

Медитеранска пица прави се са бројним састојцима попут фета сира, моцареле, тиквица, босиљка и две врсте лука.

МЕДИТЕРАНСКА ПИЦА СА ФЕТОМ, ТИКВИЦАМА И ЛУКОМ: Уз готово тесто за пицу прави се за пола сата и невероватно је ароматична

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 3 кашике маслиновог уља
  • 450 г готовог теста за пицу
  • 1 чен белог лука, ситно нарендан
  • 1/2 кашичице сушеног оригана
  • 1 лимун, са корицом, подељен
  • Со по укусу
  • Бибер по укусу
  • 30 г маслина, исецканих
  • 40 г исецканог моцарела сира
  • 1 мали парадајз, насечен на кругове
  • 1/3 средњег црвеног лука, танко исеченог
  • 70 г тиквица исецканих
  • 20 г босиљка
  • 30 г фета сира

Припрема:

Загрејати рерну на 230°. Тепсију подмажите уљем. Развуците тесто за пицу да прекрије дно припремљеног плеха. У малој чинији помешајте бели лук, оригано, 1 кашичицу коре од лимуна и 3 кашике уља; зачинити сољу и бибером. Премажите површину теста са 2 кашике ароматизованог уља. Додајте маслине у преосталу 1 кашику уља са укусом и ставите на пицу.

Поспите моцарелу преко теста, положите парадајз, лук и тиквице на сир. Прелијте маслиновим уљем и зачините сољу и бибером. Пеците пицу док кора не порумени, а поврће не омекша, 20 до 25 минута. Поспите маринираним маслинама и преосталим зачињеним уљем, фетом, босиљком и са још оригана. Насеците лимун са корицом на кришке. Сервирајте уз кришке лимуна.

(stvarukusa/mondo)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.

20. 12. 2024. у 17:07

Коментари (0)

ХАОС: Српски спортиста пребио двојицу Хрвата - своје саиграче!