ПРОЈА СА ЧВАРЦИМА: Доручак, вечера, или предјело на прослави - Одговараће у свакој прилици

Новости онлине

22. 11. 2024. у 07:00

Проја са чварцима се одлично комбинује са предјелом, салатама или главним јелом, можете је јести сваки дан, али је супер избор и за неку прославу.

ПРОЈА СА ЧВАРЦИМА: Доручак, вечера, или предјело на прослави - Одговараће у свакој прилици

prt scr / yt / Freddy Cooks

Састојци:

  • 1 кашичица соли
  • ½ кашичице соде бикарбоне
  • 1 кашика путера
  • 240 г чварака
  • 1 велико јаје
  • 1 љута паприка, без семена и врло ситно насецкана
  • 240 мл млаћенице

Припрема:

Како бисте направили проју, прво загрејте рерну на 220 степени С. Помешајте кукурузно брашно, со и соду бикарбону у посуди. Ставите путер у тепсију и у загрејану рерну, док се не отопи. Прокувајте мало воде у лонцу. Додајте чварке и кувајте док не омекшају, 5 до 8 минута, па их исцедите.

У међувремену, умутите јаја у чинији заједно са љутом паприком и млаћеницом, па умешајте чварке. Додајте мешавину кукурузног брашна док се не навлажи и сипајте тесто у загрејану тепсију. Пеците у рерни 30 до 40 минута. Пребаците на тањир за сервирање и исеците на кришке.

(stvarukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.

20. 12. 2024. у 17:07

СТИЖЕ ПОЛИТИЧКИ ПОТРЕС? Ево ко води у анкетама за новог немачког канцелара

СТИЖЕ ПОЛИТИЧКИ ПОТРЕС? Ево ко води у анкетама за новог немачког канцелара

АЛИС Вајдел, лидерка десничарске странке Алтернатива за Немачку (АфД), према последњим анкетама, преузела је вођство испред Фридриха Мерца, лидера Хришћанско-демократске уније (ЦДУ).

24. 12. 2024. у 12:17

Коментари (0)

НЕЧУВЕНО! Ево шта Никола Јокић доживео у Денвер нагетсима (ВИДЕО)