УЖИВАЈТЕ У УКУСНИМ СЛАНИМ ЗАЛОГАЈИМА: Направите домаћа баварска пецива

Јована Васић

22. 01. 2025. у 06:00

Најлепше баварско пециво без квасца спрема се лако и брзо – готово је очас посла, а толико је лепо да се једе без ичега. Припрема није компликована, али је процес јединствен и захтева пажњу како би се постигао савршен резултат.

УЖИВАЈТЕ У УКУСНИМ СЛАНИМ ЗАЛОГАЈИМА: Направите домаћа баварска пецива

Foto: Shutterstock

Састојци:

 
  • 300 г брашна за пецива
  • 200 г интегралног брашна
  • 100 мл топлог млека
  • 1 кесица прашка за пециво
  • 1 кашика жутог шећера
  • 1 кашика соли
  • 1 кашичица уља
  • 200 мл воде
  • 1 кашика соли
  • 4 кашичице соде бикарбоне

Припрема:
 

У једној посуди помешајте обично и интегрално брашно, топло млеко, прашак за пециво, шећер, со и уље, па све добро умешајте док не добијете хомогену тестасту масу.
Нека тесто одстоји око сат времена покривено провидном фолијом или чистом крпом, па га затим месите рукама на брашњавој површини.
Поделите на 20 једнаких векни и од њих направите по жељи облик кифли, переца или земичке. Крајеве добро стисните тако да буду чврсти.
Велики лонац напуните водом, а када проври у њу убаците кифле и ту их држите све док не почну да избијају на површину. Затим их вадите редом и слажите на плех прекривен пек-папиром. 
Пеците на око 200 степени око 20 минута. Када их извадите из рерне, премажите путером и уживајте. Пријатно!

(glossy)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ХАОС! Доналд Трамп донео одлуку која би могла да изазове озбиљан проблем