ЈЕДНОСТАВАН И БРЗ ДОРУЧАК: Јогурт мафини са шунком и сиром

Јована Васић

13. 02. 2025. у 07:00

Јогурт мафини са шунком и сиром одлични су за укусни доручак или ужину, који ће зачас да нестану са тањира.

ЈЕДНОСТАВАН И БРЗ ДОРУЧАК: Јогурт мафини са шунком и сиром

Фото: Shutterstock

Састојци:

  • 300 г брашна
  • 1 кашичица прашка за пециво
  • 1/2 кашичице соде бикарбоне
  • 1/4 кашичице соли
  • 2 јајета, умућена
  • 180 г млека
  • 60 г обичног јогурта
  • 80 мл уља
  • 1 кашика сушеног першуна
  • 1 бели лук, нарендан
  • 4 кришке шунке, исечене на врло мале комаде
  • 125 г качкаваља, сеченог на коцкице

Припрема:

За мафине загрејте рерну на 180 Ц. Припремите плех за мафине тако што ћете лагано да га премажете путером или убаците папирне корпице за мафине. У чинији добро помешајте јаја, млеко, јогурт, уље за кување, першун и рендани бели лук. Оставите на страну.

У другој посуди помешајте брашно, прашак за пециво, соду бикарбону и со. Сипајте течне састојке у суве састојке и измешајте тесто помоћу лопатице, не мора да буде глатко. Додајте шунку и коцкице сира и промешајте. Поделите тесто у чаше за мафине.

Пеците на средњој решетки око 20 минута или док мафини не постану златни. Извадите на решетку за хлађење и премажите путером. Уживајте!

(stvarukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

СЕНЗАЦИЈА: Хамад Међедовић победио једног од најбољих тенисера света!