ДОМАЋИ РЕЦЕПТ ЗА ШУФНУДЛЕ: Када вам остане кромпир пире од ручка, направите шуфнудле са презлом и шећером
Када за ручак не поједете сав кромпир пире, немојте га бацати већ направите феноменалан слаткиш - шуфнудле.

Foto: Jutjub/Printskrin/Recepti Brigita Husic
Састојци:
- кромпир пире
- 1 јаје
- мало соли
- брашно
- 1 шоља презле
- пола шоље млевених ораха
- шећера по жељи
- 1 ванилин шећер
Упутство:
У кромпир пире додајте јаје и со и толико брашна да добијете мекано тесто које се не лепи. Направити векницу, ножем је исеците на шните, сваку шниту мало брашњавим длановима заоблите и ређајте на тацну посуту брашном.
У дубљу шерпу сипајте око две литре воде, додајте 1/3 кафене кашике соли и пустите да проври. Када проври, убаците шуфнудле. Лагано варјачом промешајте или продрмајте шерпу, како се тесто не би залепило за дно посуде.
Када шуфнудле испливају, готове су. Извадите их шупљом кашиком и ставите у цедиљку. Оперите их хладном водом и оставите да се оцеде. За то време спремити презле.
У тигању на лаганој ватри пропржите презле на мало уља. Склоните са ватре и додајте орахе, шећер и ванилин шећер. У тигањ са презлама убаците шуфнудле, сваку добро уваљати са свих страна.
Служити топле, по жељи са џемом.
Пријатно!
(Кури Стил)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ВЕЛИКА ПРОМЕНА У ШКОЛАМА У СРБИЈИ: Од данас ништа неће бити исто, односи се на родитеље
РОДИТЕЉИ школараца у Србији од данас добијају аутоматска звучна обавештења када наставник у електронски дневник упише изостанак детета са часа или нову оцену. Мада су деца годинама налазила начине да не кажу родитељима баш сва дешавања у школи, то сада више неће бити могуће.
17. 04. 2025. у 11:29

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ОТВОРЕН ХРИСТОВ ГРОБ Ево шта су нашли: "Колена су ми клецала, нисам то очекивао - вековима је био затворен" (ВИДЕО)
"АПСОЛУТНО сам задивљен. "
19. 04. 2025. у 08:39
Коментари (0)