ТРИКОВИ И САВЕТИ ЗА БРЖЕ ЉУШТЕЊЕ ПЕЧЕНИХ ПАПРИКА: Ајвар од цепканих паприка који се брже припрема и пунијег је укуса

18. 09. 2023. у 12:34

Још један веома укусан рецепт за домаћи ајвар који ће вас одушевити.

ТРИКОВИ И САВЕТИ ЗА БРЖЕ ЉУШТЕЊЕ ПЕЧЕНИХ ПАПРИКА: Ајвар од цепканих паприка који се брже припрема и пунијег је укуса

Foto: Jutjub/Printskrin/

Рецепт за ајвар од сецкане паприке:

Састојци :

  • 15 кг паприке
  • 2 кг парадајза
  • 1,5 дцл уља
  • 1 дцл сирћета
  • 2 главице белог лука
  • 2-3 везе першуна
  • со
  • мало шећера

Припрема :

Паприке испеците дан раније и оставите да се оцеде. Сутрадан их ољуштите и ручно исцепајте на траке, шире или уже, по жељи.

У велики лонац ставите паприке и ољуштен и сецкани парадајз и кувајте на јакој ватри док смеса не постане густа. Додати сирће, уље, со, шећер, сецкани бели лук и першун.

Мешајте пола сата и готов ајвар сипајте у стерилисане тегле, поклопите поклопцима и охладите, па ставите на тамно и хладно место.

(stil.kurir.rs/recepti)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ВЕЛИКА ПРОМЕНА У ШКОЛАМА У СРБИЈИ: Од данас ништа неће бити исто, односи се на родитеље

ВЕЛИКА ПРОМЕНА У ШКОЛАМА У СРБИЈИ: Од данас ништа неће бити исто, односи се на родитеље

РОДИТЕЉИ школараца у Србији од данас добијају аутоматска звучна обавештења када наставник у електронски дневник упише изостанак детета са часа или нову оцену. Мада су деца годинама налазила начине да не кажу родитељима баш сва дешавања у школи, то сада више неће бити могуће.

17. 04. 2025. у 11:29

Коментари (0)

Са панела „ЕТС и ЦБАМ – шта је за Србију и регион боље?“ ОИЕ инвестиције шанса за преговоре са ЕУ