ЗАПРШКА БЕЗ КОНКУРЕНЦИЈЕ, У ОВОМЕ ЈЕ ЦАКА: Спремите најбољу запршку и добићете најукуснији пасуљ!

Novosti online

10. 02. 2024. у 11:00

ПАСУЉ је омиљено јело у многим домовима, нарочито у зимским данима, а да би испао изузетно укусан потребно је направити праву запршку.

ЗАПРШКА БЕЗ КОНКУРЕНЦИЈЕ, У ОВОМЕ ЈЕ ЦАКА: Спремите најбољу запршку и добићете најукуснији пасуљ!

Фото Jutjub/Printskrin/Моја Кухиња Тања

Нико не може да оспори да је традиционални чорбасти пасуљ преукусан, али пасуљ са запршком нема конкуренцију, рекли би многи. Класична запршка за пасуљ и сочиво се прави од уља (масти), брашна и алеве паприке. У неким крајевима запршка се прави са свињском машћу, у другим са сланином, а у неким се запршка прави без брашна.


Први начин прављења запршке:

Брашно упржите до златне боје, додајте алеву паприку и полако разредите с делом чорбе. Након тога, све сипајте у пасуљ и према жељи оставите још неколико минута на ватри. Када вода испари, додајте мало брашна раствореног у води, а након тога оцеђени скувани пасуљ. Јело пржите док се не згусне.

Други начин прављења запршке:

Прво у потпуности скувајте пасуљ. Након тога, у другој посуди, упржите 1-2 ситно сецкане главице лука док не омекша, те додајте млевени парадајз и алеву паприку. Решеткастом кашиком извадите пасуљ и ставите у уље, а у исто време лагано притискајте. На овај начин се пребаци комплетан пасуљ. Зачини се наном, чубром, алевом паприком и послужује се.

(Super Žena/B 92)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЦЕО ШИД ТУГУЈЕ ЗА ЛЕПОМ МИЛАНОМ: Девојка (26) трагично преминула, данима се опраштају од ње на друштвеним мрежама

ЦЕО ШИД ТУГУЈЕ ЗА ЛЕПОМ МИЛАНОМ: Девојка (26) трагично преминула, данима се опраштају од ње на друштвеним мрежама

ДЕВОЈКА Милана Мишић (26) из Шида трагично је преминула 15. јула, а на вечни починак испраћена је два дана касније у пратњи неутешне породице, пријатеља, рођака и многобројних суграђани који се данима од ње опраштају на друштвеним мрежама.

27. 07. 2025. у 08:48

ЕКСКЛУЗИВНИ СНИМЦИ ХАПШЕЊА ШИПТАРСКОГ ТЕРОРИСТЕ: Овако је пао бивши припадник ОВК у Свилајнцу, ево за шта се сумњичи (ВИДЕО)

ЕКСКЛУЗИВНИ СНИМЦИ ХАПШЕЊА ШИПТАРСКОГ ТЕРОРИСТЕ: Овако је пао бивши припадник ОВК у Свилајнцу, ево за шта се сумњичи (ВИДЕО)

ШИПТАРСКИ терориста и бивши истакнути припадник терористичке ОВК Халили Лулзин, ухапшен је данас у Свилајнцу, у заједничкој акцији Безбедносно-информативне агенције, Службе за откривање ратних злочина УКП МУП-а Републике Србије, а у сарадњи са Тужилаштвом за ратне злочине.

22. 07. 2025. у 20:54

НАУЧНИЦИ У СТРАХУ - РИЗИК ОД НЕСТАНКА: Ада Бојана и Бококоторски залив у опасности - море никада није било такво

НАУЧНИЦИ У СТРАХУ - РИЗИК ОД НЕСТАНКА: Ада Бојана и Бококоторски залив у опасности - море никада није било такво

НИВО Јадранског мора ће, према пројекцијама, до краја века порасти 35 центиметара (цм), што ће угрозити обалска подручја, посебно подручје Аде Бојане и делове Бококоторског залива, наводи се у прошлогодишњем Нацрту Националног плана Црне Горе за прилагођавање на климатске промене.

25. 07. 2025. у 08:55

Коментари (0)

КАД СЕ ПЛОВИ СРЦЕМ, ДРИНА ОСТАЈЕ ЧИСТА: Фондација Mozzart у великој еко-акцији на Дринској регати