РЕЦЕПТ КОЈИ ОГРОМАН БРОЈ ДОМАЋИЦА ДЕЛИ НА МРЕЖАМА: Најбрже трилеће, класик без премца
ГОТОВО за трен ока, а сваки залогај је рај за сладокусце.

Фото Printskrin Jutjub
Састојци:
* 6 јаја
* 6 кашика шећера
* 200 г брашна
* пола прашка за пециво
* 800 мл млека
* 400 мл кондензованог млека
* 400 мл слатке павлаке
* 400 г карамел прелива
* 1 штангла истопљене беле чоколаде
Припрема:
Одвојите беланца од жуманца. Миксером беланца пенасто умутите па постепено додајте шећер, док не добијете чврст шне. Додајте једно по једно јаје па сједините. Засебно помешајте брашно са прашком за пециво па додајте у смесу и мутите миксером на најслабијој брзини. Калуп обложите пек папиром па излијте смесу. Пеците 20 до 30 минута, у рерни загрејаној на 200 степени. Чачкалицом проверите да ли је печен. Готов трилеће пустите да се прохлади. Засебно помешајте млеко са кондензованим млеком и слатком павлаком. Колач извадите наопачке на послужавник па скините пек папир. Цео колач избоцкајте ножем. 1/3 прелива од млека сипајте у калуп па потопите колач у то, страном којом сте боцкали. Пустите да колач упије млеко. Прелијте трилеће преливом од карамеле и декоришите белом чоколадом.
Bon appetit!
(Trpeza)
Препоручујемо

СА МЕСОМ И ПИРИНЧЕМ, РАПСОДИЈА УКУСА: Пуњена бундева којој нећете моћи да одолите
14. 02. 2024. у 07:40

ПУТИН О ИСПОРУЦИ "ТОМАХАВКА": Ако Украјина нападне оружјем дугог домета, одговор ће бити запањујући
АКО Украјина покрене нападе оружјем дугог домета на Русију, одговор ће бити запањујући, изјавио је данас руски председник Владимир Путин.
23. 10. 2025. у 17:59

СТИЖЕ ЗИМА КАКВА СЕ ВИЂА ЈЕДНОМ У СТО ГОДИНА? Метеоролози одговорили на спекулације о "зими века"
НЕМАЧКИ портали су преплављени информацијама о екстремној зими, улицама прекривеним снегом и екстремним временским условима који прете земљи.
23. 10. 2025. у 17:38

СПАВА ПОРЕД ВЦ ШОЉЕ БЕЗ ПОКЛОПЦА Хаос у затвору где је Саркози, вичу му: "Осветићемо Гадафија!" Посебан третман за бившег председника
"СВИ затвореници праве буку, вичу, лупају по зидовима..."
22. 10. 2025. у 15:32
Коментари (0)