ЏЕМ ОД КАЈСИЈА СА ЉУТИМ ПАПРИКАМА: Нова комбинација слатко љутог укуса
Право је време када домаћице спремају разне џемове, слатка и сокове, па често и експериментишу са рецептима. Онда ће им се допасти и рецепт за џем од кајсија са љутим паприкама који доноси неки нови укус.
Састојци:
- 10-12 кајсија
- 1 кг шећера
- сок од једног лимуна
- 3 љуте паприке
Припрема:
Пре свега припремите и стерилишите тегле и поклопце у које ћете сипати џем.
Кајсије оперите, пресеците их и извадите коштицу из њих, па исеците на мање комаде како би се брже скувале. Ставите кајсије у шерпу и једну шољу воде и шећером, мало промешајте и оставите да се кува на лаганој температури све док не омекшају и не пусте сок.
Потом склоните шерпу са рингле и уз помоћ блендера разбијте комаде воћа. Пажљиво ово урадите пошто је смеса врућа и лако би могло да се деси да се испрскате. Потом вратите шерпу на ринглу и поново кувајте све до кључања. Када смеса прокључа, убаците сецкане љуте паприке и промешајте све док се не сједини.
Када џем буде готов, оставите на кратко да се прохлади па онда сипајте у спремне тегле, али немојте пунити до врха. Затворите поклопцем и оставите да се охлади па га складиштите на хладном и тамном место.
(ona)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ДОМАЋИ МАЈОНЕЗ: Уз помоћ овог рецепта ћете припремити савршен намаз код куће
02. 06. 2024. у 07:00
СЛАТКИ НАМАЗ ОД ЛИМУНА И ЈАЈА: Одушевиће вас текстура намирница
07. 05. 2024. у 14:54
ЂОКОВИЋ ОТКРИО: Отровали су ме у Аустралији, имао сам висок ниво тешких метала у крви
НАЈБОЉИ српски тенисер Новак Ђоковић открио је да је пре три године када је депортован из Аустралије отрован храном у имиграционом хотелу, где је био смештен.
09. 01. 2025. у 21:40
АМЕРИКАНЦИ ОБЈАВИЛИ МАПЕ СА РАТИШТА: Русија наставља продор дубље у Украјину, враћа територију у Курској области (ФОТО)
РУСИЈА наставља да продире дубље у Украјину и враћа сопствену територију у Курској области, показују најновије мапе са украјинског ратиша које је објавио Институт за проучавање рата (ISW).
09. 01. 2025. у 20:45
"ЈА САМ ТЕ ПЛАТИО, МОРАШ ДА ПЕВАШ!" Коњевић доживео инцидент на ромском весељу
ПЕВАЧ Шериф Коњевић имао је инцидент о којем се нашироко писало, када је на једној ромској свадби наводно дошло до непријатне ситуације у којој су он и његова колегиница Надица Адемов нападнути.
12. 01. 2025. у 10:49
Коментари (0)