ХРСКАВИ БРУСКЕТИ ГОТОВИ ЗА 10 МИНУТА: Искористите стари хлеб на најбољи начин
Ако трагате за рецептом који ће вам помоћи да за кратко време имате одличан оброк на трпези, онда пробајте са брускетима.

Фото Shutterstock
Састојци:
- стари хлеб исечен на кришке
- 3-4 парадајза
- 1 млади лук
- фета-сир
- со
- маслиново уље
- оригано
- мало бибера
- мало сирћета
Припрема:
Оперите парадајз, па га исеците на коцкице и убаците у чинију.
Очистите и оперите млади лук и исеците га на колутиће, па њега убаците у чинију са парадајзом. Додајте мешавини сир и промешајте. Посолите, додајте мало бибера, а затим прелијте са уљем и мало сирћета. Све то лепо промешајте. Стари хлеб исеците на кришке и поређајте на плех обложен папиром за печење. Танким млазом пређите уљем преко парчића хлеба, па поспите оригано преко. Убаците само хлеб да се пече на 180 степени 10-ак минута. Извадите га и преко сваког додајте по кашику мешавине.
(Оna)
Препоручујемо

РЕЦЕПТ ЗА ТРАДИЦИОНАЛНИ ТОПЛИ ДОРУЧАК: Направите најбољи качамак
27. 11. 2024. у 07:00

ДА ЛИ СТЕ ПРОБАЛИ ГОЗЛЕМЕ: Ово је други назив за преукусне турске палачинке
22. 11. 2024. у 11:49

СКАНДАЛ У БРИТАНИЈИ, ПОРОДИЦЕ У ШОКУ: Директорка мртвачнице гледала цртани филм са мртвим бебама у својој кући
ЕЈМИ Аптон (38), оснивачица удружења Florrie’s Army у Лидсу у Енглеској, нашла се у центру велике афере након што су родитељи преминуле деце открили да су тела њихових беба држана у њеној кући уместо у мртвачници.
27. 08. 2025. у 17:50

ОВО ЈЕ ДЕТАЉАН СПИСАК НАМИРНИЦА КОЈИМА ЋЕ ПАСТИ ЦЕНА: Нове економске мере важне за грађане
ПРЕСЕДНИК Србије Александар Вучић истакао је јуче приликом излагања о смањењу маржи на кућну хемију и прехрамбене производе, а у оквиру представљања нових економских мера за грађане, да снижење које ће уследити као последица ограничења трговачких маржи обухвата 3000 производа из 23 групе.
25. 08. 2025. у 13:15

"НЕКАД ТЕ МРЗЕ, НЕКАД ТЕ ВОЛЕ..." Вратио се Младен, Деа изненадила објавом
МЛАДЕН Мијатовић, бивши дугогодишњи изабраник водитељке Дее Ђурђевић, вратио се у Србију.
08. 09. 2025. у 11:17
Коментари (0)