ПРОБАЈТЕ ЧАТНИ: Индијски намаз од црвеног лука, очараће вас разноликим укусима и прекрасном бојом

Јована Васић

16. 03. 2025. у 11:30

Чатни је намаз од воћа или поврћа с гомилом зачина који се везује уз индијску кулинарску традицију. Овај с црвеним луком одличан је са сиревима или крекерима, у сендвичу, бургеру или уз печено месо.

ПРОБАЈТЕ ЧАТНИ: Индијски намаз од црвеног лука, очараће вас разноликим укусима и прекрасном бојом

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 1,5 кг љубичастог лука
  • 2 кашике маслиновог уља
  • 1 љута паприка
  • 2 ловорова листа
  • 200 г смеђег шећера
  • 200 мл балзамко сирћета
  • 200 мл винског сирћета

Припрема:

Црвени лук ољуштите и исеците на танке полумесеце. Исеците љуту папричицу по дужини, уклоните јој семенке и исецкајте је. Додајте маслиново уље у већи лонац и сачекајте да се загреје. Додајте сецкану чили папричицу и кратко пропржите, додајте лук и пржите док не омекша. Додајте ловоров лист, шећер, балзамико и винско сирће и добро промешајте. Смањите ватру и кувајте два сата, повремено мешајући. Када чатни постане густ и сјајан, уклоните ловоров лист и кашиком га пребаците у стерилисане тегле. Чувајте на тамном месту до шест месеци. Када га отворите, држите га у фрижидеру.

(trpeza)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
СЛИКА ИЗ СРБИЈЕ КОЈА СЛАМА СРЦЕ: Трагичан разлог зашто рода 2 дана не напушта згариште - изгорело 2 хектара жита

СЛИКА ИЗ СРБИЈЕ КОЈА СЛАМА СРЦЕ: Трагичан разлог зашто рода 2 дана не напушта згариште - изгорело 2 хектара жита

СВАКЕ године, упркос молбама и апелима, велики број људи пали стрљику и на тај начин долази до пожара у којима страдају туђи усеви, али нажалост и животи невиних бића.

27. 06. 2025. у 16:50

Коментари (0)

КРАЈ, ГОТОВО! Јаник Синер на Вимблдону урадио оно што нико жив није очекивао