ПРОБАЈТЕ ЧАТНИ: Индијски намаз од црвеног лука, очараће вас разноликим укусима и прекрасном бојом
Чатни је намаз од воћа или поврћа с гомилом зачина који се везује уз индијску кулинарску традицију. Овај с црвеним луком одличан је са сиревима или крекерима, у сендвичу, бургеру или уз печено месо.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 1,5 кг љубичастог лука
- 2 кашике маслиновог уља
- 1 љута паприка
- 2 ловорова листа
- 200 г смеђег шећера
- 200 мл балзамко сирћета
- 200 мл винског сирћета
Припрема:
Црвени лук ољуштите и исеците на танке полумесеце. Исеците љуту папричицу по дужини, уклоните јој семенке и исецкајте је. Додајте маслиново уље у већи лонац и сачекајте да се загреје. Додајте сецкану чили папричицу и кратко пропржите, додајте лук и пржите док не омекша. Додајте ловоров лист, шећер, балзамико и винско сирће и добро промешајте. Смањите ватру и кувајте два сата, повремено мешајући. Када чатни постане густ и сјајан, уклоните ловоров лист и кашиком га пребаците у стерилисане тегле. Чувајте на тамном месту до шест месеци. Када га отворите, држите га у фрижидеру.
(trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

РЕЦЕПТ ЗА ХУМУС СА ПЕЧЕНИМ ПАПРИКАМА: Идеја за нешто посно и сласно
12. 03. 2025. у 16:00Јована Васић

НЕШТО СКРОЗ ДРУГАЧИЈЕ: Здрав намаз од семенки сунцокрета
26. 02. 2025. у 11:00Јована Васић

ИТАЛИЈАНСКИ КРЕМ ОД ПИСТАЋА: Савршен за филовање пецива и торти
18. 02. 2025. у 20:31Jована Васић

ЗНАТЕ ЛИ ШТА ЈЕ ПЕШТ? Људи су га јели на селу како би зими имали енергије
07. 01. 2025. у 12:00Новости онлине

ВУЧИЋ НА ПИТАЊЕ БИ-БИ-СИ-ЈА О ТРАМПУ МЛАЂЕМ: За нас је важно да превазиђемо оптерећења из 1999. године
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обратио се грађанима из Палате Србија, а питање му је поставио новинар Би-Би-Си-ја о сусрету са Доналдом Трампом Млађим.
14. 03. 2025. у 19:17

ИЗ КРЕМЉА ОТКРИЛИ: Појављивање Путина у војној униформи значи само једно
ПОЈАВЉИВАЊЕ руског председника Владимира Путина у Курској области у униформи је сигнал који говори о одлучности да се у најскорије време заврши операција ослобађања Курске области, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков новинару Павлу Зарубину за ТВ „Русија 1“.
13. 03. 2025. у 15:32

ЦЕЦА У АРКАНОВОМ РОДНОМ МЕСТУ: Обузеле је нарочите емоције
ПЕВАЧИЦА Цеца Ражнатовић, синоћ, 15. марта, приредила је спектакуларан концерт пред пуном халом у Брежицама, у Словенији.
16. 03. 2025. у 13:17
Коментари (0)