МАСОНИЦА: Старо црногорско јело, лако и брзо се спрема
Врућу масоницу прелити растопљеним сиром и кајмаком.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- кромпир, 1 кг
- брашно, 200 г
- јаја, 2 комада
- прашак за пециво пола кесице
- кајмак, 100 г
- сир, 100 г
- уље, 1 дл
- со по потреби
Припрема:
Кромпир изрендати крупније, додати уље, со, прашак за пециво, брашно, јаја, све спојити и излити у плех. Пећи 45 минута на 200 степени, тако да се добије хрскава кора. Врућу масоницу прелити растопљеним сиром и кајмаком. Послужити топло.
(trpeza)
Препоручујемо

НАЈБОЉИ РЕЦЕПТ ЗА ПАЗАРСКЕ МАНТИЈЕ: Рецепт који се чува од заборава
27. 03. 2025. у 07:00

ПИТА СА СИРОМ И ШУНКОМ ИЗ ТИГАЊА: Спрема се очас посла, а ужива у сваком залогају
14. 03. 2025. у 07:00

ФЕНОМЕНАЛНА ПОСНА СУВА ПИТА: Десерт за сваку прилику
08. 03. 2025. у 12:30Јована Васић

ВЕШТАК ОТКРИО ЈЕЗИВЕ ДЕТАЉЕ О ДЕЧАКУ УБИЦИ: Ево зашто је Коста пуцао на чувара школе, није га потресло сазнање кога је све убио
ЗАКЉУЧИЛИ смо да је Коста био способан да управља својим поступцима у време извршења злочина и да та способност није била битно смањена. Постоји једна краткотрајна ометеност, за период у учионици за који он каже да нема сећања, али он је све радио по плану. То указује да је он управљао својим поступцима.
05. 06. 2025. у 17:05

СРПСКА ПОСЛА: Никола Јокић запањио свет! Вратио се у Србију и урадио ОВО (ВИДЕО)
НИКОЛА Јокић је најбољи кошаркаш планете, али дајте му лопту и биће најбољи у сваком спорту. То је показао још једном.
08. 06. 2025. у 08:54

ВРТОГЛАВА СУМА: Колику националну пензију прима Љиљана Благојевић
ЈЕДНА од наших најистакнутијих драмских уметница Љиљана Благојевић отишла је у пензију, а налази се међу двадесетчетворо уметника, који ће примају националну пензију за допринос култури.
07. 06. 2025. у 11:30
Коментари (0)