ИСПРОБАЈТЕ ТУРСКИ НАМАЗ ОД ПАПРИКА И ОРАХА: Једноставно се припрема и фантастичног је укуса

Новости онлине

14. 04. 2025. у 14:30

Пикантни турски намаз од паприка и ораха је идеалан за уз хлеб, чипс или као прилог уз неко јело.

ИСПРОБАЈТЕ ТУРСКИ НАМАЗ ОД ПАПРИКА И ОРАХА: Једноставно се припрема и фантастичног је укуса

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 3 црвене паприке
  • 240 г ораха
  • 1 црни лук, врло ситно исецкан
  • 3 чена белог лука
  • 2 љуте папричице исецкане на коцкице
  • ½ кашичице кима
  • 2 кашике сока од нара
  • 2 кашике лимуновог сока
  • 120 г презли
  • 1 кашичица смеђег шећера
  • 4 кашике маслиновог уља
  • со и бибер по укусу

Припрема:

Како бисте направили овај намаз прво загрејте рерну на 200 Ц. Ставите паприке на плех обложен за печење и пеците 40 минута. Извадите паприке из рерне и ставите их у посуду покривену поклопцем на 10 минута. Ољуштите кожу, уклоните семенке и баците сву течност. Додајте орахе у тигањ и пеците на средњој ватри уз повремено мешање 5 минута. Пребаците их на тањир.

У истом тигању загрејте 2 кашике маслиновог уља. Додајте лук и пржите 4 минута. Додајте бели лук и пржите још 1 минут. Ако у било ком тренутку црни лук почне да се лепи за тигањ, можете додати још једну кашику уља. Паприке, тостиране орахе, чили папричице, ким, нар и лимунов сок, презле, шећер, пропржени лук, бели лук и преостале 2 кашике маслиновог уља убаците у блендер. Зачините са ½ кашичице соли и бледнирајте док смеса не постане глатка. Пробајте зачин и додајте још соли или бибера ако желите. Сервирајте са мало тортиља чипса или крекера. Уживајте!

(stvarukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ПОЛИЦИЈА ИСТУКЛА БЛОКАДЕРЕ КО ВОЛОВЕ У КУПУСУ: Спречен хаос на факултету у Амстердаму (ВИДЕО)