УСКРШЊА ГНЕЗДА ОД ТИКВИЦА: Савршена су за празничну трпезу као здрав и декоративан залогај
Комбинација свежег поврћа, јаја и пармезана даје лаган, али хранљив залогај који ће одушевити и одрасле и децу. Ово је сјајан начин да искористите поврће и донесете нешто ново и забавно међу традиционална ускршња јела.

foto: Printscreen/Youtube/One day One recipe
Састојци:
- 1 кромпир
- 1 велика шаргарепа
- 1 тиквица
- 1 јаје
- 50 г пармезана (ренданог)
- Влашац по укусу (или млади лук)
- Со и бибер по укусу
- 500 мл пилеће чорбе (за додатни укус и влагу приликом печења)
- Јогурт или мајонез за декорацију
Припрема:
Ољуштите кромпир и шаргарепу, па их нарендајте на крупно ренде. Исту ствар урадите и са тиквицом (није потребно љуштити). Посолите нарендано поврће, оставите да стоји 10 минута, па га добро оцедите од вишка течности.
У већој чинији помешајте поврће са јајетом, ренданим пармезаном, ситно сецканим влашцем, сољу и бибером. Узмите калуп за мафине или мале керамичке чинијице, премажите их благим слојем уља и распоредите смесу, притискајући уз ивице да формирате „гнездо“ с удубљењем у средини. Сипајте мало пилеће чорбе у сваку форму (само кашику-две), како би гнезда остала сочна током печења.
Пеците у претходно загрејаној рерни на 200°Ц око 25 минута, док не порумене и постану чврста. По жељи, након печења, додајте мало јогурта или мајонеза у средину сваког гнезда — попут јајета у гнезду.
Ова ускршња гнезда су идеална као предјело, декоративан прилог или лагана ужина. Лепа, шарена и пуна укуса — баш као што празник и заслужује.
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ПОХОВАНИ ЦЕЛЕР: Све популарнији рецепт, који је заслужио да буде део ваше трпезе
01. 03. 2025. у 11:00Јована Васић

ПУЊЕНЕ ПЕЧУРКЕ: Лагано предјело са богатим укусом
27. 01. 2025. у 11:00Новости онлине

РЕЦЕПТ ЗА СЛАНИ РОЛАТ: Укусна комбинација пршуте и сира
20. 01. 2025. у 07:00Новости онлине

ВЕЛИКА ПРОМЕНА У ШКОЛАМА У СРБИЈИ: Од данас ништа неће бити исто, односи се на родитеље
РОДИТЕЉИ школараца у Србији од данас добијају аутоматска звучна обавештења када наставник у електронски дневник упише изостанак детета са часа или нову оцену. Мада су деца годинама налазила начине да не кажу родитељима баш сва дешавања у школи, то сада више неће бити могуће.
17. 04. 2025. у 11:29

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ОТВОРЕН ХРИСТОВ ГРОБ Ево шта су нашли: "Колена су ми клецала, нисам то очекивао - вековима је био затворен" (ВИДЕО)
"АПСОЛУТНО сам задивљен. "
19. 04. 2025. у 08:39
Коментари (0)