КАКО СПРЕМИТИ ПРЕУКУСНУ СВИЊЕТИНУ: Рецепт који ће вам успети из првог пута

Андријана Нешић

13. 01. 2023. у 12:23

Месо очистите од масноће, оперите и добро осушите. Помешајте све зачине, па их натрљајте на месо.

КАКО СПРЕМИТИ ПРЕУКУСНУ СВИЊЕТИНУ: Рецепт који ће вам успети из првог пута

Foto: Profimedia

У врелој масти у тигању пеците месо око два минута са обе стране. Потом га извадите, умотајте у папир за печење натопљен машћу и ставите у плех за печење. У исту маст ставите лук исечен на листове и сипајте пиво, све промешајте па пребаците у плех у коме се већ налази месо за печење.

Пеците у рерни на 180 степени око 60 минута. Десет минута пре него што месо извадите из плеха, скините папир и вратите да добије хрскаву корицу. Пре сечења оставите да одстоји 30 минута и поспите ориганом, а служите уз прилог по жељи и црвено вино.

Потребно је:

  • кг свињског врата
  • 250 мл тамног пива
  • кашичица суве мајчине
  • душице
  • кашичица
  • сувог оригана
  • 50 г црвеног лука
  • 1/2 кашичице бибера
  • со
  • 2 кашике маст

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ОВО ЈЕ ДЕТАЉАН СПИСАК НАМИРНИЦА КОЈИМА ЋЕ ПАСТИ ЦЕНА: Нове економске мере важне за грађане

ОВО ЈЕ ДЕТАЉАН СПИСАК НАМИРНИЦА КОЈИМА ЋЕ ПАСТИ ЦЕНА: Нове економске мере важне за грађане

ПРЕСЕДНИК Србије Александар Вучић истакао је јуче приликом излагања о смањењу маржи на кућну хемију и прехрамбене производе, а у оквиру представљања нових економских мера за грађане, да снижење које ће уследити као последица ограничења трговачких маржи обухвата 3000 производа из 23 групе.

25. 08. 2025. у 13:15

Коментари (0)

ОВО НИКО НИЈЕ ОЧЕКИВАО: Младен Крстајић поново селектор