РОЛОВАНА ПИЛЕТИНА: На њој би вам позавидели и француски кувари (ФОТО)
Не постоји човек који не воли бело пилеће месо, па је ова недеља прилика да изненадите укућане ролованом пилетином
Неки воле да праве роловану пилетину са окоштеним месом батака, али неупоредиво је једноставније то урадити са белим месом.
Ролована пилетина - састојци:
пилеће бело месо
качкаваљ на листиће
танко исечена шунка
јаје
брашно
презле
чачкалице
павлака
мајонез
кисели краставчић
влашац
Ролована пилетина - припрема:
Филете белог меса морате да нежно излупате, а то је најбоље урадити тако што се бело месо танко исече и прекрије најлоном па нежно излупа како би се истањило и лакше роловало.
Месо се рашири, па се прво стави лист шунке и одозго качкаваља. Преко качкаваља може да се стави влашац. Месо се урола тако што се прво савију крајеви, па средина и причврсти се чачкалицом. Чачкалица се вади тек на крају, пре него што се послужи.
Роловано месо се прво уваља у брашно, јаја и презле. Рингла се угреје на најјаче, па се смањи чим се стави месо у тигањ са уљем. Када корица добије златну боју, месо се окрене на другу страну. Када је готово, стави се на тањир са салветом да упије уље.
Поховано месо је најукусније када се једе са тартар сосом који се прави тако што се помеша иста количина мајонеза и павлаке, дода ситно исецкан краставчић, со, бибер и влашац.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
СОЧНО ТЕЛЕЋЕ ПЕЧЕЊЕ У РЕРНИ: По рецепту најискуснијих кувара - тајна је у брашну
31. 01. 2023. у 10:37
ИЛОН МАСК ПОДЕЛИО СНИМАК ИСТИНЕ: "НАТО је бомбардовао Београд како би распарчао Србију" (ВИДЕО)
МИЛИЈАРДЕР Илон Маск, власник Тесле, "Спејс Икса", друштвене платформе Икс, поделио је на свом профилу говор у којем Џефри Сакс прича о нелегалном бомбардовању Србије од стране НАТО-а.
12. 11. 2024. у 15:47
"ГЛАВНА ТЕМА ЈЕ ДА ЛИ ЋЕ МОСКВА БИТИ ГАЂАНА" Велико упозорење Вучића: Свет се креће по ивици амбиса!
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обратио се јавности после говора на Самиту КОП29 у Азербејџану.
12. 11. 2024. у 12:33
КО ЈЕ ЈАЧИ - НАТО ИЛИ РУСИЈА? Истраживање открива ко има моћнију војску: "Две стране имају паритет само у једном погледу"
ПИТАЊЕ које занима многе добило одговор.
11. 11. 2024. у 22:35
Коментари (0)