УШТИПЦИ ОД ТИКВИЦА: Лаган рецепт идеалан за летњи оброк
ТИКВИЦЕ су доступне током целе године, те је штета не искористити их за спремање овог интересантног јела. Нискокалоричне су вредности, препуне Ц витамина, калијума, фосфора и селена. Данас вам доносимо један рецепт из бакине кухиње - уштипци од тиквица!
Заситни а ипак лаки за стомак, уштипци од тиквица су одличан избор! Лагани и ваздушасти, идеални су за доручак или ручак.
Састојци:
1 средња тиквица
2 јајета
око 20 кашика брашна
мало прашка за пециво
со
2 кашике киселе павлаке
Припрема:
Тиквицу изрендајте и посолите. Након десетак минута добро оцедите вишак воде. Умутите јаја и брашно и киселу павлаку. Додајте тиквице и прашак за пециво.
Тесто треба да је гушће него за палачинке. Загрејати уље и кашиком вадити тесто и сипати у врело уље.
Уколико припремате храну са мање уља, овако припремљену смесу можете испећи и у рерни на пек папиру.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
НАПРАВИТЕ САМСУ: Рецепт за традиционалну питу са сиром (ВИДЕО)
02. 08. 2023. у 07:00
НАПРАВИТЕ СОЧНИ ТАРТ ОД БРЕСКВЕ: Рецепт којем ћете се обавезно вратити поново
01. 08. 2023. у 20:50
ДОМАЋИ СЛАДОЛЕД ОД БОРОВНИЦЕ: Овај рецепт морате да испробате!
02. 08. 2023. у 18:15
ТАЧНО НА ОВОМ МЕСТУ БИ МОГАО ПОЧЕТИ ТРЕЋИ СВЕТСКИ РАТ: Путин га сматра својом територијом, НАТО трупе већ распоређене
ОВАЈ снегом прекривени гранични мост између две средњовековне тврђаве у делу Естоније где се говори руски, могао би бити место где ће започети трећи светски рат, пише Политико.
26. 12. 2024. у 08:55
ПОЈАВИЛА СЕ ШОК ТВРДЊА: "Руси су оборили авион у Казахстану, погледајте трагове експлозије на репу летелице"
АВИОН Азербејџан ерлајнса, који се 25. децембра срушио на путу за Русију, можда је оборен руском ракетом земља-ваздух, према извештајима руских медија који нису наклоњени Кремљу и руском председнику Владимиру Путину.
26. 12. 2024. у 07:44
А ПОСЛЕДИЦЕ? Кина гради највећу хидроелектрану на свету - иселиће милионе људи, "кешираће" невероватне 35 милијарде долара
ПРОИЗВОДИЋЕ троструко више од 88.2 милијарде kWh, колики је пројектовани капацитет тренутно највеће хидроелектране на свету - "Три кланца" у централној Кини.
26. 12. 2024. у 14:37
Коментари (0)