РЕЦЕПТ ЗА ЛАЗАЊЕ ИЗ БАКИНЕ КУХИЊЕ: Преукусно јело, идеално за вечеру, доручак или ужину
Данас вам из бакине кухиње представљамо рецепт за најбољу лазању коју ћете пробати.
Потребно је за сос:
- листови готових лазања лазања
- 20 мл уља
- 3 чена белог лука
- 2 кашике брашна
- 400 мл млека
- суви зачин
- мл бибер
За надев:
- 150 гр сира
- 1 јаје
- 100 гр качкаваља
- мало спанаћа /4 брикета смрзнутог/
Припрема:
На уљу испржити брашно са сецканим белим луком, додати млеко па мешати да се добије ређи сос. Додати зачин или со, мл бибер. Листови лазање скувати у води коју сте посолили и додали мало уља (кувати око 5 минута.) Сир измешати, додати јаје и одмрзнут спанаћ па све изједначити. На дно ђувеча ставити пола ренданог качкаваља па ређати прво листове лазања, одозго сос, па 2 кашике сира. Преко опет лист па сос. Завршити са листом качкаваља и преливом соса и одозго ставити други део ренданог качкаваља.
Печи на 220 степени Ц око 30 минута. Врхунско јело. Можете га кад се прохлади изврнути на тањир и исећи, а може се исећи још непечено па пећи. Ја нисам секла већ кад се испекло. Јако добро пробајте.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ИЗРЕНДАЈТЕ 1 ТИКВИЦУ И 2 КРОМПИРА: Доручак који има све потребне витамине и минерале
12. 08. 2023. у 11:00
САВРШЕН, А ЈЕФТИН ДОРУЧАК ИЗГЛЕДА ОВАКО: Једноставни, брзи и врло укусни уштипци
12. 08. 2023. у 07:00
ТАЧНО НА ОВОМ МЕСТУ БИ МОГАО ПОЧЕТИ ТРЕЋИ СВЕТСКИ РАТ: Путин га сматра својом територијом, НАТО трупе већ распоређене
ОВАЈ снегом прекривени гранични мост између две средњовековне тврђаве у делу Естоније где се говори руски, могао би бити место где ће започети трећи светски рат, пише Политико.
26. 12. 2024. у 08:55
ПОЈАВИЛА СЕ ШОК ТВРДЊА: "Руси су оборили авион у Казахстану, погледајте трагове експлозије на репу летелице"
АВИОН Азербејџан ерлајнса, који се 25. децембра срушио на путу за Русију, можда је оборен руском ракетом земља-ваздух, према извештајима руских медија који нису наклоњени Кремљу и руском председнику Владимиру Путину.
26. 12. 2024. у 07:44
А ПОСЛЕДИЦЕ? Кина гради највећу хидроелектрану на свету - иселиће милионе људи, "кешираће" невероватне 35 милијарде долара
ПРОИЗВОДИЋЕ троструко више од 88.2 милијарде kWh, колики је пројектовани капацитет тренутно највеће хидроелектране на свету - "Три кланца" у централној Кини.
26. 12. 2024. у 14:37
Коментари (0)