НАШ ПРЕДЛОГ ЗА ДАНАШЊИ РУЧАК: Посни пилав са буковачом
УЗ МАЛО састојака, савршен ручак!

Фото: Пекселс
Састојци за посни пилав са буковачом:
1 главица црног лука,
2 шаргарепе,
400 г буковаче,
1 шоља пиринча,
со, бибер,
першун за декорацију,
зачини по укусу,
уље.
Посни пилав са буковачом се припрема на следећи начин:
- Тигањ загрејете, па додајте мало уља, а онда и црни, ситно сецкани лук.
- Динстајте га три минута.
- Шаргарепу и бели лук исецкајте ситно, а буковачу на листиће, па додајте у тигањ.
- Динстајте све пет минута и додајте зачине.
- Пиринач оперите у две воде, па га додајте у тигањ.
- Поврће прелијте водом да огрезне и кувајте још пет минута.
- Преместите га у плех који сте претходно науљили, па пеците у рерни на 200 степени, 45 минута.
- Пилав извадите из рерне и декоришите свежим першуном, па га служите уз омиљену сезонску салату.
(поснајела.рс)
БОНУС ВИДЕО:
ИЗНЕНАДИТЕ ВОЉЕНУ ОСОБУ: Пет минута до торте без печења
Препоручујемо

ПОРОДИЦЕ У ШОКУ НАКОН ШТО СУ ОТВОРИЛЕ КОВЧЕГЕ СА ТЕЛИМА: Нове бизарности након пада авиона у Индији
СИН жене која је погинула у паду авиона компаније Air India изјавио је за Би-Би-Си да су у ковчегу с телом његове мајке пронађени и „други остаци“.
23. 07. 2025. у 16:49

ЕКСКЛУЗИВНИ СНИМЦИ ХАПШЕЊА ШИПТАРСКОГ ТЕРОРИСТЕ: Овако је пао бивши припадник ОВК у Свилајнцу, ево за шта се сумњичи (ВИДЕО)
ШИПТАРСКИ терориста и бивши истакнути припадник терористичке ОВК Халили Лулзин, ухапшен је данас у Свилајнцу, у заједничкој акцији Безбедносно-информативне агенције, Службе за откривање ратних злочина УКП МУП-а Републике Србије, а у сарадњи са Тужилаштвом за ратне злочине.
22. 07. 2025. у 20:54

НАУЧНИЦИ У СТРАХУ - РИЗИК ОД НЕСТАНКА: Ада Бојана и Бококоторски залив у опасности - море никада није било такво
НИВО Јадранског мора ће, према пројекцијама, до краја века порасти 35 центиметара (цм), што ће угрозити обалска подручја, посебно подручје Аде Бојане и делове Бококоторског залива, наводи се у прошлогодишњем Нацрту Националног плана Црне Горе за прилагођавање на климатске промене.
25. 07. 2025. у 08:55
Коментари (0)