ХАРМОНИКА КРОМПИР: Најлепша и најукуснија вечера од састојака које већ имате код куће
СПОЉА хрскав, а унутра мекан и сочан кромпир биће савршена вечера за свачији џеп!

Foto: Jutjub/Printskrin/Uradi Sama- Ideje za kreativce
Већина нас би кромпир могла јести у сва три оброка, а хармоника кромпир зна да буде савршена вечера ако се спреми по овом рецепту:
Састојци:
- 8-10 средњих кромпира
- 200 г панчете
- 200 г гауде
- 2 дл киселог млека
- 1 жуманце
- 1дл уља
- оригано
Припрема:
1. Кромпир огулити, опрати и исећи на кришке тако да су спојене на дну, тј. да кромпир изгледа као хармоника.
2. Између сваке кришке ставити комадић гауде умотан у комад панчете. Није потребно солити или додавати зачине. Кромпир полити с мало уља, па преостали сир нарендати по припремљеном кромпиру и посути ориганом. Пећи на 200 степени.
3. Кисело млеко умутити са једним жуманцетом, па након пола сата печења прелити кромпир и пећи га још 15 минута (зависно од величине кромпира). Сервирати уз салату по жељи.
(Стил)
Препоручујемо

МАНАСТИРСКА, ПОСНА ПИТА НА ВОДИ: Нема сочније и укусније, а готова је за 20 минута
16. 08. 2023. у 14:55

"НА СТОЛУ СУ РАТНИ ПРЕДЛОЗИ, БРИСЕЛ ХОЋЕ РАТ!" Орбан се хитно јавио из Копенхагена
МАЂАРСКИ премијер Виктор Орбан навео је из Копенхагена, где учествује на самиту Европске политичке заједнице, да је ситуација озбиљна и да се на столу налазе, "отворени, ратно оријентисани предлози".
02. 10. 2025. у 08:59

(МАПЕ) ОВАКО ЋЕ СЕ КРЕТАТИ НЕВРЕМЕ У СРБИЈИ: Погледајте из часа у час, стижу снег и киша (ФОТО)
ПОГЛЕДАЈТЕ како ће се ледени облак кретати над Србијом и које крајеве кад погађа невреме. Данас и сутра облачно са кишом и хладно, осим на северозападу Војводине где ће се задржати суво време, најавио је РХМЗ.
02. 10. 2025. у 10:47

ВЕДРАНА ОГОРЧЕНА: "Пилић је био хришћанин! Срамота за Сплит, само мртав Пилић може бити - велики Пилић"
ХРВАТСКИ тениски ас Никола Пилић преминуо је у 87. години живота у Ријеци, а сахрањен је протеклог викенда у Опатији, граду у којем је провео последње дане живота.
02. 10. 2025. у 07:20
Коментари (2)