ОВАКО ФРАНЦУЗИ СПРЕМАЈУ ПИЛЕЋЕ МЕСО: Сочан, зачињен и веома укусан оброк који се спрема брзо

Татјана Марковић

22. 10. 2023. у 13:00

ПИЛЕТИНА Маренго порекло вуче из Француске.

ОВАКО ФРАНЦУЗИ СПРЕМАЈУ ПИЛЕЋЕ МЕСО: Сочан, зачињен и веома укусан оброк који се спрема брзо

Фото: Принтскрин Јутјуб/ Tripod Production (Рашина кухиња)

Пилеће бело месо најзахвалнији је комад меса за припрему ручка јер га сви воле а брзо се спрема. Данас вам доносимо рецеп за веома укусан оброк, чији је рецепт оригинално француски, а за нас га је прилагодио кувар Раша Влачић.

Потребно је:

300г пилећег филеа
1 црни лук
50г шампињона
2 чена белог лука
1 паприка
1 шарадајз
Прстохват соли
Чаша парадајз сок
½ чаше белог вина
Кашика меда
Першун

Фото: Принтскрин Јутјуб/ Tripod Production (Рашина кухиња)

Припрема:

Пилећи филе растањити на два дела. У загрејани тигањ ставити пилетину да се пржи. Бели и црни лук, паприку и парадајз исецкати на коцкице, шампињоне на четвртине. У истом тигању у ком се пржила пилетина убацити поврће. Налити парадајз соком и белим вином. Сјединити пилетину и поврће, и оставити да се крчка још пар минута. На крају додати мед. Ради декорације, додати першун.

(Стил)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета

РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета

РУСИЈА је померила своје планове за директну агресију са 2030. на 2027. годину, а Европа је све гласнија о ризику од директног сукоба, у којем би се балтичке државе могле наћи под окупацијом.

20. 12. 2025. у 09:41

Коментари (0)

СРБИН НОВА СВЕТСКА ФИЛМСКА ЗВЕЗДА: Бобан Марјановић у средњовековном спектаклу - и сви га се плаше (ФОТО)