БИЋЕ СКУВАН ЗА 45 МИНУТА: Ставите само један тајни састојак у пасуљ

Novosti online

26. 12. 2023. у 20:00

САМО искусни знају за овај трик, а време је да га и ви примените.

БИЋЕ СКУВАН ЗА 45 МИНУТА: Ставите само један тајни састојак у пасуљ

Фото Shutterstock

Пасуљ је и даље међу омиљеним јелима код нас, али домаћице знају да није баш једноставно припремити чорбу од пасуља. Постоје различите теорије и трикови који не подразумевају потапање пасуља током ноћи у хладну воду.

Једна од варијаната јесте коришћење експрес лонца, који скраћује процес кувања, и то не само код пасуља. А ако немате експрес лонац, онда ћете морати да примените неки од ових савета које искуснији кувари користе већ годинама.

Добро је да код првог кувања пасуља у воду додате једну кашичицу соде бикарбоне. Оставите пасуљ да се крчка најмање 15 минута, након тога оцедите воду и додајте мало уља. Добро промешајте, како бисте били сигурни да је уље распоређено по сваком зрну.

Долијте хладну воду у односу 4:1 према пасуљу, додајте 50 мл ракије и прокувајте. Оставите да се крчка 45–50 минута и требало би да имате потпуно скуван пасуљ.

И на последњем месту, али не и по важности – време кувања пасуља зависи пре свега од његове врсте и квалитета. Неквалитетан и стар пасуљ можда се и никада не скува да би био као што треба да буде, независно од времена које проведе у шерпи.

(Super Žena)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.

20. 12. 2024. у 17:07

СТИЖЕ ПОЛИТИЧКИ ПОТРЕС? Ево ко води у анкетама за новог немачког канцелара

СТИЖЕ ПОЛИТИЧКИ ПОТРЕС? Ево ко води у анкетама за новог немачког канцелара

АЛИС Вајдел, лидерка десничарске странке Алтернатива за Немачку (АфД), према последњим анкетама, преузела је вођство испред Фридриха Мерца, лидера Хришћанско-демократске уније (ЦДУ).

24. 12. 2024. у 12:17

Коментари (0)

УСКОРО ПАДА КЉУЧНИ ГРАД, РУСИ НАДИРУ СА СЕВЕРА, ИСТОКА И ЈУГА: Детаљна анализа украјинских стручњака о стању на фронту