СПРЕМИТЕ СКУШУ НА ДРУГАЧИЈИ НАЧИН: Одличан предлог за посни ручак
ПОЧЕО је Петровдански пост, па је идеално време да испробате рецепте за рибу.
Ми вам доносимо још један супер рецепт за скушу која се прави од свега пар састојака и која се кува, а тајна одличног укуса крије се у маринади.
Састојци:
- 2 скуше
- 200 г шампињона
- 3-4 црна лука
- 1/2 лимуна
За маринаду:
- 750 мл воде
- 100 мл сирћета
- 60 мл уља
- 3 кашичице соли
- 3 кашичице шећера
- 2 ловорова листа
- 10 бибера у зрну
Припрема:
Скините главу рибе, па јој очистите крљушт. Затим је пресеците по дужини, али не до краја и извадите кости. Леп је очистите, па исеците на дебље колутове. Ако вам је лакше можете да је очистите и у рибарници.
Црни лук исеците крупно, па пола количине ставите у шерпу, а онда поређајте и рибу преко. Затим додајте и сецкане печурке и преостали лук.
У шерпу сипајте воду, сирће и уље, па додајте со, шећер, бибер и ловоров лист. Кувајте док не крене да кључа, па прелијте преко рибе.
Поклопите и наставите да кувате док не прокључа, па оставите још 3 минуте. Затим охладите на собној температури и сервирајте.
(still)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ПОСНА САЛАТА СА МАКАРОНАМА: Укусна, сочна, нико не може да јој одоли
31. 08. 2024. у 14:46
ПОСНЕ, А ЧОКОЛАДНЕ: Ако волите класичне принцес крофне, ове ћете обожавати
26. 04. 2024. у 17:00
МЕДИТЕРАНСКА ПОСНА САЛАТА: Једноставна, а укусна, одушевиће вас на први залогај
24. 04. 2024. у 11:00
ДИГНУТИ НАТО АВИОНИ ПОСЛЕ НАПАДА НА УКРАЈИНУ: Хитно се огласио Зеленски, имао поруку за Путина (ФОТО/ВИДЕО)
РУСИЈА је покренула масовни ваздушни напад на Украјину на божићно јутро по грегоријанском календару.
25. 12. 2024. у 11:16
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)
ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.
20. 12. 2024. у 17:07
ПЛАНЕТИ ПРЕТИ СЦЕНАРИО ИЗ 1815. После догађаја на планини која је променила свет уследиле трагедије: "Питање није да ли ће, него КАДА!"
„ЕФЕКТИ би могли бити још гори него што смо видели 1815."
25. 12. 2024. у 15:54
Коментари (0)