НАЈБОЉИ РЕЦЕПТ ЗА ДОМАЋИ САТАРАШ: Ово је летње јело без конкуренције
Поступак припреме који гарантује савршен укус.

Foto: Jutjub/Printskrin/Recepttura
Састојци:
- 2 већа црвена лука
- 4 жуте паприке
- 4 зелене паприке
- 6 парадајза
- сунцокретово уље за пржење
- со
- бибер
Припрема:
Прво треба припремити парадајзе да им касније лакше огулимо кожицу. У већу посуду на шпорету ставити воду да прокључа. За то време парадајзу засећи кожицу на четири једнака дела.
Када вода прокључа макнути је са стране, те у њу опрезно ставити парадајз. Оставити их у води док се друго поврће чисти и сече. Огулити оба црвена лука па их нарезати на режњеве.
Затим жутим опраним паприкама уклонити семенке, па их исецкати на тракице. На исти начин припремити и зелене паприке. Затим извадити парадајзе из воде те им уклонити кожицу и насећи на коцкице. У већу посуду сипати уље за пржење и пустити га да се загреје.
Ставити лук и пржити га 10-ак минута на средње јакој ватри уз мешање. Затим убацити жуту, па зелену паприку. Добро измешати, поклопити и пустити да крчка 15 минута.
Затим у посуду сипати насецкани парадајз, па уз повремено мешање пустити да кува око 30 минута. За то време текућина у сатарашу ће се редуковати. Пред крај кувања посолити и побиберити по укусу и кувати још 5 минута.
(still)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

РУСИ ОДБИЛИ ПРЕКИД ВАТРЕ И ГОМИЛАЈУ ЈАКЕ СНАГЕ КОД ЛИМАНА: Спрема се велика офанзива, ништа од мира у наредним месецима!
ЈУЧЕ је Москва одбила мировни предлог и прекид ватре на 30 дана са Украјином. Високи званичници Трампове администрације у последњим данима воде разговоре о томе да Вашингтон можда неће бити у стању да издејствује прекид ватре између Русије и Украјине у наредним месецима. За то време, Москва гомила трупе у Доњецкој области и спрема се за велику офанзиву.
02. 04. 2025. у 14:59

СРБИ ВИШЕ НЕ МОГУ ДА ПУТУЈУ БЕСПЛАТНО У ОВУ ЕВРОПСКУ ЗЕМЉУ: Треба вам посебна дозвола, ево колико кошта
ЕВРОПСКИ држављани који путују у Велику Британију од данас морају имати дигиталну пропусницу за улазак у земљу, за коју британска влада тврди да ће побољшати безбедност граница.
02. 04. 2025. у 10:16

ЈЕДАН РАКИЈА, А ДРУГИ... Нећете веровати КАКО се зову пси новог амбасадора САД у Србији Марка Брновића
МАРК Брновић је увек поносно истицао своје порекло, уосталом ћерке му се зову - Милена и Софија.
31. 03. 2025. у 19:31
Коментари (2)