ПАПРИКАШ ОД ТИКВИЦА И КРОМПИРА: Лагано, посно и дијетално јело
Паприкаш од тиквица можете спремити за само пола сата. Реч је о изузетно хранљивом јелу.
Састојци:
- 2 тиквице средње величине, исечене на комаде величине залогаја
- 450 г белог кромпира, исеченог на коцкице
- 400 г ољуштеног парадајза, исеченог на коцикице
- 1 кашика маслиновог уља
- 1 средња главица црног лука, исечена на коцкице
- 2 стабљике целера, исецкане на комадиће
- 1 црвена паприка, исецкана на комадиће
- 4 чена белог лука, ситно исецкана
- 1 кашичица сушеног оригана
- ¼ кашичице туцане љуте папричице
- 1 кашика парадајз пиреа
- 350 мл воде
- 6-8 листова свежег босиљка, исецканих
- со и бибер по укусу
Припрема:
Загрејте маслиново уље на средњој температури и додајте лук, целер и црвену паприку. Динстајте 6-8 минута док поврће не омекша.
Умешајте бели лук, сушени оригано и љуту папричицу и кувајте још минут док не замирише.
Затим умешајте парадајз пасту и наставите да кувате још минут.
Додајте кромпир, тиквице, сецкани парадајз и воду. Промешајте и поклопите. Кувајте све док поврће не омекша.
На крају додајте свеж босиљак, зачините по укусу и послужите с интегралним хлебом.
(lepotaizdravlje)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
РУЧАК ГОТОВ ЗА 20 МИНУТА: Пилетина са теријаки сосом освојиће вас на први залогај
06. 09. 2024. у 11:40
ИДЕАЛНО ЈЕЛО КОЈЕ СЕ ЛАКО СПРЕМА: Рецепт за спанаћ на мало другачији начин
03. 09. 2024. у 22:35
(МАПА) ОВОГ ДАТУМА СТИЖЕ ПРАВА ЗИМА И НАЈХЛАДНИЈИ ПЕРИОД! Иван Ристић за "Новости" открива: Биће још снега, долази хладан арктички ваздух
ЦЕЛА Србија окована је снегом, а метеоролог Иван Ристић за "Новости" каже да нас тек очекује права зима.
24. 12. 2024. у 14:46
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)
ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.
20. 12. 2024. у 17:07
СТИЖЕ ПОЛИТИЧКИ ПОТРЕС? Ево ко води у анкетама за новог немачког канцелара
АЛИС Вајдел, лидерка десничарске странке Алтернатива за Немачку (АфД), према последњим анкетама, преузела је вођство испред Фридриха Мерца, лидера Хришћанско-демократске уније (ЦДУ).
24. 12. 2024. у 12:17
Коментари (0)