ПАПРИКАШ ОД ТИКВИЦА И КРОМПИРА: Лагано, посно и дијетално јело
Паприкаш од тиквица можете спремити за само пола сата. Реч је о изузетно хранљивом јелу.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 2 тиквице средње величине, исечене на комаде величине залогаја
- 450 г белог кромпира, исеченог на коцкице
- 400 г ољуштеног парадајза, исеченог на коцикице
- 1 кашика маслиновог уља
- 1 средња главица црног лука, исечена на коцкице
- 2 стабљике целера, исецкане на комадиће
- 1 црвена паприка, исецкана на комадиће
- 4 чена белог лука, ситно исецкана
- 1 кашичица сушеног оригана
- ¼ кашичице туцане љуте папричице
- 1 кашика парадајз пиреа
- 350 мл воде
- 6-8 листова свежег босиљка, исецканих
- со и бибер по укусу
Припрема:
Загрејте маслиново уље на средњој температури и додајте лук, целер и црвену паприку. Динстајте 6-8 минута док поврће не омекша.
Умешајте бели лук, сушени оригано и љуту папричицу и кувајте још минут док не замирише.
Затим умешајте парадајз пасту и наставите да кувате још минут.
Додајте кромпир, тиквице, сецкани парадајз и воду. Промешајте и поклопите. Кувајте све док поврће не омекша.
На крају додајте свеж босиљак, зачините по укусу и послужите с интегралним хлебом.
(lepotaizdravlje)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

РУЧАК ГОТОВ ЗА 20 МИНУТА: Пилетина са теријаки сосом освојиће вас на први залогај
06. 09. 2024. у 11:40

ИДЕАЛНО ЈЕЛО КОЈЕ СЕ ЛАКО СПРЕМА: Рецепт за спанаћ на мало другачији начин
03. 09. 2024. у 22:35

ДРЖАВА ОДРЕДИЛА ОГРОМАН ПОРЕЗ ЗА КУЋУ ЖЕЉКА МИТРОВИЋА: Ево колико мора да плаћа
ДРЖАВА је одредила огроман порез за кућу Жељка Митровића.
01. 04. 2025. у 14:12

ПРОЦУРИО ПОВЕРЉИВИ ДОКУМЕНТ ИЗ ПЕНТАГОНА: Европа нек се брани сама у случају руског напада, друга држава је главна претња
СУПРОСТАВЉАЊЕ руској агресији, некада једна од кључних тачака Националне одбрамбене стратегије из 2022. године током администрације Џозефа Бајдена, три године касније више није међу најважнијим приоритетима Сједињених Америчких Држава.
01. 04. 2025. у 12:17

ЈЕДАН РАКИЈА, А ДРУГИ... Нећете веровати КАКО се зову пси новог амбасадора САД у Србији Марка Брновића
МАРК Брновић је увек поносно истицао своје порекло, уосталом ћерке му се зову - Милена и Софија.
31. 03. 2025. у 19:31
Коментари (0)