РОЛОВАНА ЋУРЕТИНА СА СЛАНИНОМ И СИРОМ: Ручак који никога неће оставити равнодушним
Ролована ћуретина са сланином и сиром може да се сервира и хладна, али када је тек извадите из рерне, имаће хрскаву спољашњост, а сир ће да цури и учиниће је савршено сочном.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 1,4 кг ћурећег филеа
- 1 кашичица бибера
- 1 кашичица белог лука у праху
- 1 кашичица млевене паприке
- 10-12 кришки качкаваља
- 6-7 свежих листова жалфије
- 10 трака сланине, довољно да покријете и уролате ћуретину
- со по укусу
Припрема:
Како бисте направили роловану ћуретину, прво помешајте бибер, бели лук у праху и паприку у малој посуди. Посолите ћурећи филе дан раније и држите га на решетки у фрижидеру, преко ноћи. Посољену ћуретину пажљиво исеците да добијете облик лептира, односно танак слој меса.
Затим месо прекријте најлонском фолијом и истуците га чекићем за месо. Зачините потом мешавином зачина коју сте направили, тако што ћете их утрљати у ћуретину. Ставите свеже листове жалфије и кришке сира преко филеа. Филе чврсто уролајте, умотајте у најлонску фолију и ставите у фрижидер да се мало стегне. Сада ставите траке сланине једну поред друге и потом ставите умотана ћурећа прса у центар. Умотајте сланину око ћуретине да формирате још један слој ролата. Ролат још једном умотајте у прозирну фолију и оставите у фрижидеру 20 минута, док се не стегне. Након тога ролате зачините преосталом мешавином зачина.
Пеците ролате у претходно загрејаној рерни на 200 степени, око 30-45 минута. Извадите из рерне и оставите да одстоји око 10 минута. Нарежите и сервирајте уз омиљене прилоге.
(stvar ukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ШАМПИЊОНИ СА СИРОМ И ПРАЗИЛУКОМ: Одличан избор за супер ручак, уверите се и сами
29. 09. 2024. у 09:00

НАЈЈЕДНОСТАВНИЈИ РУЧАК: Ролнице од тиквица пуњене сиром и спанаћем
17. 09. 2024. у 12:41

НАЈБРЖИ И НАЈУКУСНИЈИ РУЧАК КАД НЕМАТЕ ВРЕМЕНА: Запечене макароне са сиром
16. 09. 2024. у 15:12

"РЕЦИТЕ МИ..." Трамп се нагнуо ка Порошенку, па му поставио питање које га је оставило у чуду
АМЕРИЧКИ лидер Доналд Трамп је током свог првог председничког мандата питао бившег украјинског лидера Петра Порошенка о томе да ли је Крим Русија.
13. 04. 2025. у 15:45

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ПРАВАЦ БЕОГРАД: Хрватски певач после хапшења стигао у Србију - Миле Кекин дошао дан после скандала
МИЛЕ Кекин је ухапшен у петак ујутру, а после испитивања у УСКОК-у пуштен је на слободу, након што је изнео своју одбрану.
12. 04. 2025. у 20:23
Коментари (0)