УКУСАН РУЧАК ЗА ЦЕЛУ ПОРОДИЦУ: Пилетина у салса преливу запечена у рерни

Јована Васић

13. 02. 2025. у 09:00

Пилетина у салса преливу запечена у рерни пробудиће сва ваша чула, прави мексички специјалитет.

УКУСАН РУЧАК ЗА ЦЕЛУ ПОРОДИЦУ: Пилетина у салса преливу запечена у рерни

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 4 пилећа филеа
  • 4 кашичице љуте папричице
  • 240 г салса соса
  • 240 г качкаваља
  • 2 кашичице киселе павлаке

Припрема:

За пилећи филе припремљен на овај начин загрејте рерну на 190 степени. Лагано подмажите посуду за печење уљем. Ставите пилеће филе у припремљену посуду. Поспите мешавином зачина са обе стране филеа. Сипајте салсу на преко филеа.

Пеците у загрејаној рерни док пилетина не буде мекана и сочна, 25 до 35 минута. Поспите пилетину равномерно сиром. Наставите са печењем док се сир не растопи, још 3 до 5 минута. Прелијте павлаком и сервирајте.

(stvarukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ЈАКО САМ РАЗОЧАРАНА, НЕ ЖЕЛИМ ДА КОМЕНТАРИШЕМ: Рибакина о казни Вукову