УКУСАН РУЧАК ЗА ЦЕЛУ ПОРОДИЦУ: Пилетина у салса преливу запечена у рерни
Пилетина у салса преливу запечена у рерни пробудиће сва ваша чула, прави мексички специјалитет.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 4 пилећа филеа
- 4 кашичице љуте папричице
- 240 г салса соса
- 240 г качкаваља
- 2 кашичице киселе павлаке
Припрема:
За пилећи филе припремљен на овај начин загрејте рерну на 190 степени. Лагано подмажите посуду за печење уљем. Ставите пилеће филе у припремљену посуду. Поспите мешавином зачина са обе стране филеа. Сипајте салсу на преко филеа.
Пеците у загрејаној рерни док пилетина не буде мекана и сочна, 25 до 35 минута. Поспите пилетину равномерно сиром. Наставите са печењем док се сир не растопи, још 3 до 5 минута. Прелијте павлаком и сервирајте.
(stvarukusa)
Препоручујемо

ПЕЧЕНИ КАРФИОЛ С ПЕСТО СОСОМ ОД РУКОЛЕ И ОРАХА: Здрав ручак по рецепту нутриционисте
05. 02. 2025. у 11:00

ЛОВАЧКИ ГУЛАШ С ДИВЉАЧИ: направите баш онако како су наше баке правиле
02. 02. 2025. у 11:00

ПОРОДИЦЕ У ШОКУ НАКОН ШТО СУ ОТВОРИЛЕ КОВЧЕГЕ СА ТЕЛИМА: Нове бизарности након пада авиона у Индији
СИН жене која је погинула у паду авиона компаније Air India изјавио је за Би-Би-Си да су у ковчегу с телом његове мајке пронађени и „други остаци“.
23. 07. 2025. у 16:49

ЕКСКЛУЗИВНИ СНИМЦИ ХАПШЕЊА ШИПТАРСКОГ ТЕРОРИСТЕ: Овако је пао бивши припадник ОВК у Свилајнцу, ево за шта се сумњичи (ВИДЕО)
ШИПТАРСКИ терориста и бивши истакнути припадник терористичке ОВК Халили Лулзин, ухапшен је данас у Свилајнцу, у заједничкој акцији Безбедносно-информативне агенције, Службе за откривање ратних злочина УКП МУП-а Републике Србије, а у сарадњи са Тужилаштвом за ратне злочине.
22. 07. 2025. у 20:54

НАУЧНИЦИ У СТРАХУ - РИЗИК ОД НЕСТАНКА: Ада Бојана и Бококоторски залив у опасности - море никада није било такво
НИВО Јадранског мора ће, према пројекцијама, до краја века порасти 35 центиметара (цм), што ће угрозити обалска подручја, посебно подручје Аде Бојане и делове Бококоторског залива, наводи се у прошлогодишњем Нацрту Националног плана Црне Горе за прилагођавање на климатске промене.
25. 07. 2025. у 08:55
Коментари (0)