РЕЦЕПТ ЗА СКУШУ ПЕЧЕНУ У РЕРНИ: Једноставан и брз рецепт, идеалан је за оне који желе укусан оброк у свега 30 минута, уз минималне припреме
Скуша печена у рерни је брз и укусан оброк који је савршен за све љубитеље рибе.

Foto: Shutterstock
Уз само неколико једноставних састојака и минималну припрему, можете уживати у богатом укусу ове рибе, која је богата омега-3 масним киселинама и идеална за здраву исхрану. Овај рецепт траје свега 30 минута, а резултат је сочна и ароматична риба, идеална за брзи ручак или вечеру.
Састојци:
- 2 свеже скуше
- 2 чена белог лука
- сок од 1 лимуна
- 3 кашике маслиновог уља
- 1 кашичица морске соли
- ½ кашичице бибера
- ½ кашичице мајчине душице
- ½ кашичице млевене црвене паприке
- 1 веза першуна ситно сецкана
- 1 црвени лук
Припрема:
Рибу очистити, опрати и осушити папирним убрусом. У чинији помешати маслиново уље, лимунов сок, исецкан бели лук, со, бибер, мајчину душицу и црвену паприку. Рибу премазати овом маринадом споља и изнутра, па оставити да одстоји 10-15 минута. У плех обложен папиром за печење ставити колутове црвеног лука, а преко њих положити скуше.
Пећи у претходно загрејаној рерни на 200°Ц око 20-25 минута, док не добије лепу златну корицу. Посути сецканим першуном и послужити уз кромпир салату, печено поврће или прилог по жељи.
(stvarukusa)

"НА СТОЛУ СУ РАТНИ ПРЕДЛОЗИ, БРИСЕЛ ХОЋЕ РАТ!" Орбан се хитно јавио из Копенхагена
МАЂАРСКИ премијер Виктор Орбан навео је из Копенхагена, где учествује на самиту Европске политичке заједнице, да је ситуација озбиљна и да се на столу налазе, "отворени, ратно оријентисани предлози".
02. 10. 2025. у 08:59

(МАПЕ) ОВАКО ЋЕ СЕ КРЕТАТИ НЕВРЕМЕ У СРБИЈИ: Погледајте из часа у час, стижу снег и киша (ФОТО)
ПОГЛЕДАЈТЕ како ће се ледени облак кретати над Србијом и које крајеве кад погађа невреме. Данас и сутра облачно са кишом и хладно, осим на северозападу Војводине где ће се задржати суво време, најавио је РХМЗ.
02. 10. 2025. у 10:47

ОГЛАСИЛА СЕ БИЉА НАКОН РАСТАНКА ОД АЦЕ ИЛИЋА: "Видећу како време пролази..."
ИАКО растављени, Биља и Аца имају велики разлог за славље.
01. 10. 2025. у 12:20
Коментари (0)