ЈОШ БОЉА НЕГО СА РОШТИЉА: Ролована пилетина, сочан и сластан ручак

Новости онлине

10. 04. 2025. у 08:30

Маринирајте је једно вече раније и сутрадан спремите за тили час, у рерни. Овако припремљена укуснија је од било ког роштиљског меса!

ЈОШ БОЉА НЕГО СА РОШТИЉА: Ролована пилетина, сочан и сластан ручак

Фото Shutterstock

Потребно је:

- 5 комада пилећих прса

- 2 кашичице соли

- 1/4 кашике бибера

- 1/2 мале капичице белог лука у праху

- 5 кашика сенфа

- 5-6 кашика маслиновог уља

- 400 г сланине исечене на траке

Пилетину по ширини пресеците на пола, да бисте добили тање комаде, па онда по дужини на пола, и ставите је у чинију. Додајте зачине, сенф и уље и све добро помешајте. Покријте чинију и оставите бар један сат да одстоји у фрижидеру, или, што је још боље, преко ноћи. Сваки комад пилетине обмотајте сланином и ставите у плех који сте мало подмазали машћу или уљем. Пеците 30-35 минута у рерни загрејаној на 200 степени. На пола печења окрените пилетину, да би се заруменела и са друге стране.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ФЕДЕРЕР ЈЕ ОСТАВИО НАЈДУБЉИ ТРАГ, АЛИ...: Познати тениски тренер открио ко је највећи свих времена