ЈОШ БОЉА НЕГО СА РОШТИЉА: Ролована пилетина, сочан и сластан ручак

Новости онлине

10. 04. 2025. у 08:30

Маринирајте је једно вече раније и сутрадан спремите за тили час, у рерни. Овако припремљена укуснија је од било ког роштиљског меса!

ЈОШ БОЉА НЕГО СА РОШТИЉА: Ролована пилетина, сочан и сластан ручак

Фото Shutterstock

Потребно је:

- 5 комада пилећих прса

- 2 кашичице соли

- 1/4 кашике бибера

- 1/2 мале капичице белог лука у праху

- 5 кашика сенфа

- 5-6 кашика маслиновог уља

- 400 г сланине исечене на траке

Пилетину по ширини пресеците на пола, да бисте добили тање комаде, па онда по дужини на пола, и ставите је у чинију. Додајте зачине, сенф и уље и све добро помешајте. Покријте чинију и оставите бар један сат да одстоји у фрижидеру, или, што је још боље, преко ноћи. Сваки комад пилетине обмотајте сланином и ставите у плех који сте мало подмазали машћу или уљем. Пеците 30-35 минута у рерни загрејаној на 200 степени. На пола печења окрените пилетину, да би се заруменела и са друге стране.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета

РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета

РУСИЈА је померила своје планове за директну агресију са 2030. на 2027. годину, а Европа је све гласнија о ризику од директног сукоба, у којем би се балтичке државе могле наћи под окупацијом.

20. 12. 2025. у 09:41

Коментари (0)

СРБИН НОВА СВЕТСКА ФИЛМСКА ЗВЕЗДА: Бобан Марјановић у средњовековном спектаклу - и сви га се плаше (ФОТО)