ПИЛЕЋИ СУВЛАКИ СА СОСОМ И ПОВРЋЕМ: Лагано и укусно јело, коме нико неће одолети

Новости онлине

26. 04. 2025. у 08:30

Ако желите да направите мало другачији ручак, онда је наш предлог да испробате рецепт за сувлаки. Такође, ово јело можете да служите и за вечеру.

ПИЛЕЋИ СУВЛАКИ СА СОСОМ И ПОВРЋЕМ: Лагано и укусно јело, коме нико неће одолети

Foto: Shutterstock

Састојци:

За пилеће ражњиће:

  • 450 г пилећих филета исечених на коцкице
  • 2 кашике лимуновог сока
  • 3 кашике маслиновог уља
  • 1 кашичица сушеног оригана
  • 1 кашичица соли
  • 1/4 кашичице црног бибера
  • 2 чена белог лука, врло ситно исецкана

За умак од јогурта:

  • 240 г грчког јогурта
  • 120 мл павлаке
  • со и бибер по укусу
  • 120 г врло ситно насецканог краставца
  • 60 г ситно насецканог свежег першуна

За поврће:

  • 180 г врло ситно исецканог краставца
  • 180 г врло ситно исецканог парадајза
  • 2 кашичице лимуновог сока
  • 1 кашика маслиновог уља
  • 2 кашике ситно сецканог першуна
  • со и бибер по укусу

Припрема:

Како бисте припремили пилетину на овај начин, прво припремите ражњиће. Помешајте сок од лимуна, маслиново уље, оригано, со, бибер и бели лук, заједно са 1 кашиком воде, у чинији. Додајте комаде пилетине и промешајте их. Маринирајте најмање 10 минута или до 1 сат.

Загрејте грил тигањ на средњој ватри. Извадите пилетину из маринаде и навуците коцке пилетине на 4 ражњића. Ставите пилетину на грил тигањ и пеците 5 минута са сваке стране или док се пилетина не испече.

Након тога направите умак од јогурта тако што ћете да помешајте грчки јогурт, павлаку, краставац и першун. Зачините сољу и бибером по укусу. Оставите у фрижидеру до сервирања.

Потом припремите поврће тако што ћете да помешате парадајз, краставац и першун у чинији. Умешајте лимунов сок и маслиново уље. Зачините по укусу сољу и бибером. Оставите у фрижидеру до сервирања. Сервирајте пилеће ражњиће са сосом од јогурта и поврћем.

(stvarukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ТО ЈЕ МОЈ РАЈ: Неда Украден одлучила где ће провести своје последње дане