БИГОС: Пољски купус у сосу од меса и зачина

БИГОС: Пољски купус у сосу од меса и зачина

Бигос је једно од најпознатијих пољских јела – ароматично, заситно и још укусније када се подгреје. Ово старинско јело спаја кисели и свеж купус са месом и кобасицама, полако крчканим у зачинима који дају дубок, пуни укус.

31. 10. 2025. у 11:00

ПУЊЕНЕ СУВЕ ПАПРИКЕ: Мирис традиције на вашем столу

ПУЊЕНЕ СУВЕ ПАПРИКЕ: Мирис традиције на вашем столу

Пуњене суве паприке су право благо српске трпезе – сласно млевено месо, пиринач и зачини затворени у ароматичним сувим паприкама које се топе у устима. Ако тражите рецепт који увек успева и којим ћете одушевити госте, ово је прави избор!

31. 10. 2025. у 10:04

ПЕЧЕНИ СВИЊСКИ КОТЛЕТИ У СОСУ: Нежно, сочно и ароматично

ПЕЧЕНИ СВИЊСКИ КОТЛЕТИ У СОСУ: Нежно, сочно и ароматично

Јело које спаја хрскаву текстуру похованог меса и богат, мирисни сос од путера, белог лука и зачина. Сваки залогај топи се у устима, а кремасти сос даје котлетима онај стари, добро познати укус домаће кухиње.

30. 10. 2025. у 14:30

РЕЗАНЦИ СА ПОВРЋЕМ И ТОФУОМ: Укусна азијска инспирација

РЕЗАНЦИ СА ПОВРЋЕМ И ТОФУОМ: Укусна азијска инспирација

Брзо, лако и пуно укуса – ово јело доноси дух источне кухиње у ваш дом. Комбинација еластичних пиринчаних резанаца, хрскавог поврћа и тофуа у богатом, слатко-сланом сосу чини савршен оброк за ручак или лагану вечеру.

27. 10. 2025. у 16:00

КУПУС У ПАРАДЈЗ СОСУ: Једноставно, лагано и неодољиво

КУПУС У ПАРАДЈЗ СОСУ: Једноставно, лагано и неодољиво

Ово лагано, ароматично јело од купуса и парадајза савршено је и као прилог и као самостално вегетаријанско јело. Динстани купус упија укус парадајза и зачина, па је свака кашика пуна топлоте и домаћег укуса.

25. 10. 2025. у 07:00

ПЕЧЕНИ СВИЊСКИ ВРАТ СА ЦРНИМ ЛУКОМ: Ароматично домаће јело које увек мирише на недељни ручак

ПЕЧЕНИ СВИЊСКИ ВРАТ СА ЦРНИМ ЛУКОМ: Ароматично домаће јело које увек мирише на недељни ручак

Када се у рерни зазлати свињски врат са луком, цела кућа замирише на праву утеху. Ово је јело које не захтева много труда, а резултат је мекано, сочно месо у карамелизованом сосу од лука и зачина. Савршено се слаже са пире кромпиром или свежим хлебом који упија сваку кап укуса.

23. 10. 2025. у 11:00

БАТАЦИ У СОСУ ОД КИКИРИКИЈА: Хрскаво савршенство на тањиру

БАТАЦИ У СОСУ ОД КИКИРИКИЈА: Хрскаво савршенство на тањиру

Ако тражите нешто ново за вечеру, овај рецепт је прави избор. Сочни пилећи батаци у ароматичном сосу од кикирикија, завршени хрскавим преливом од кикирикија и сусама, подићи ће оброк на гурмански ниво.

22. 10. 2025. у 16:00

ДИНСТАНА РЕБРА У КУПУСУ: Класика за хладне дане

ДИНСТАНА РЕБРА У КУПУСУ: Класика за хладне дане

Кад температуре падну, ништа не греје боље од тањира пуњеног богатим, ароматичним јелом. Динстана ребра у киселом купусу су традиционалан, ситан оброк који спаја укусну масноћу меса са киселкастом свежином купуса. Савршено уз кромпир или свеже печен хлеб.

22. 10. 2025. у 15:00

ЛАЗАЊА ОД ТОРТИЉА: Једноставан и укусан рецепт

ЛАЗАЊА ОД ТОРТИЉА: Једноставан и укусан рецепт

Практично јело које ће оставити трајан утисак на вашем непцу. Уместо теста користе се меке тортиље, а све остало је право уживање: динстано поврће, ароматични сос и богати чедар сир. Идеално за ручак, вечеру или гозбу са пријатељима.

22. 10. 2025. у 14:00

ХРСКАВИ КРОМПИР СА БЕЛИМ ЛУКОМ И ПАРМЕЗАНОМ: Невероватно укусан прилог који ће сви обожавати

ХРСКАВИ КРОМПИР СА БЕЛИМ ЛУКОМ И ПАРМЕЗАНОМ: Невероватно укусан прилог који ће сви обожавати

Ако тражите савршен прилог који ће се допасти и деци и одраслима, не тражите даље! Овај печени кромпир са белим луком и пармезаном је златно-хрскав споља, мекан изнутра и пун мирисних зачина. Идеалан је уз месо, рибу или као самосталан залогај уз умак.

13. 10. 2025. у 16:20

КРЕМАСТА ПАСТА СА ПИЛЕТИНОМ И ПАРАДАЈЗОМ: Савршен ручак за целу породицу

КРЕМАСТА ПАСТА СА ПИЛЕТИНОМ И ПАРАДАЈЗОМ: Савршен ручак за целу породицу

Ако тражите топао, утешан и укусан оброк који ће задовољити и децу и одрасле, ова кремаста паста са пилетином и парадајзом је идеалан избор. Комбинација сочне пилетине, мирисног парадајза и богатог, кремастог соса обавија сваки залогај, док свеж босиљак додаје ноту медитеранског шарма.

07. 10. 2025. у 11:00