СЛАНИ РОЛАТ: Укусно хладно предјело
Рецепт за слани ролат не захтева велико кулинарско искуство, али представља предјело раскошног укуса и декоративног изгледа. Често се може наћи на славским трпезама.
За припрему ролата је потребно око сат времена. Потребни састојци за кору, фил и декорацију:
За кору:
- 100 мл воде
- 80 мл уља
- 100 грама белог брашна тип 400
- 4 цела јајета
За фил:
- 300 грама ренданог тврђег сира
- 300 грама ситно сецкане пилеће шунке
- 5 ситно сецканих киселих краставчића
- 2 чаше киселе павлаке
За декорацију:
- 1 павлака
- ренданог сира по потреби
- Декоративно се могу користити и маслине
Кора се припрема тако што се помешају вода и зејтин и стави се да проври, затим додати 100 грама брашна. Добро измешати, склонити са рингле и оставити да се охлади. Када је хладно додавати јаја, једно по једно, и мутити миксером. Када се добије хомогена смеса сипа се у подмазани плех. Пећи на 250 степени, петнаестак минута, не дозволити да се кора препече. Печено се изручи на мокру крпу и увије.
Док се кора хлади припремити фил. Све састојке помешати (као за руску салату). Део сира оставити за декорацију.
Размотати тесто и премазати га филом, затим увити ролат који се одозго премаже једном павлаком и посути ренданим сиром.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
НЕДЕЉНИ РУЧАК КОЈИ СЕ ЈЕДЕ ПРСТИМА: Рецепт за хрскава пилећа крилца
01. 02. 2023. у 21:00
ШАРЛОТА ИЛИ ОКРЕНУТИ КОЛАЧ: Готово за 15 минута са минимум састојака
01. 02. 2023. у 18:00
СЛАТКА ПИТА СА СИРОМ И РЕЗАНЦИМА: Старински рецепт који ће све одушевити укусом
01. 02. 2023. у 16:55
РЕЦЕПТ ЗА БРЗИ РУЧАК: Егзотична салата са пасуљем, пилетином и наранџом
02. 02. 2023. у 13:33 >> 14:41
УКРАЈИНА У РАТ ПОСЛАЛА РОБОТЕ БЕЗ ИЈЕДНОГ ЧОВЕКА: Битка добила неочекивани исход (ВИДЕО)
БРИГАДА Украјинске националне гарде известила је о успешном нападу у коме су учествовали само роботи - од копнених робота наоружаних митраљезима до летелица борбених дронова. Ови роботи су напали руске положаје у Харковској области, на северу Украјине, и - победили.
27. 12. 2024. у 09:04
ДРАМА У КОМШИЛУКУ: Откривена непозната летелица, становници упозорени да потраже склоништа
РУМУНСКИ радарски системи открили су синоћ мали летећи објекат, за који се сумња да је дрон, који је ушао у национални ваздушни простор до шест километара у југоисточном округу Тулчеа, саопштило је министарство одбране Румуније.
27. 12. 2024. у 09:23
А ПОСЛЕДИЦЕ? Кина гради највећу хидроелектрану на свету - иселиће милионе људи, "кешираће" невероватне 35 милијарде долара
ПРОИЗВОДИЋЕ троструко више од 88.2 милијарде kWh, колики је пројектовани капацитет тренутно највеће хидроелектране на свету - "Три кланца" у централној Кини.
26. 12. 2024. у 14:37
Коментари (0)