ВРЕМЕ је за здраву и посну вечеру коју ћете обожавати: Направите домаћу паштету

16. 05. 2023. у 10:00

УКОЛИКО су вам идеје за сјајну вечеру пресушиле, имамо савршен рецепт за вас.

ВРЕМЕ је за здраву и посну вечеру коју ћете обожавати: Направите домаћу паштету

Foto: Shutterstock

НЕЗДРАВЕ, индустријске паштете су ствар прошлости. Уколико пак волите укус паштете, онда је направите сами и то од сунцокрета. Ова брза, здрава и посна вечера одушевиће и ваша чула, али и чула свих људи у вашој околини који ће уживати у њима.

ПОСНА ПАШТЕТА - потребни састојци:

150 грама сунцокретових семенки
100 грама сусама
100 грама кикирикија
50 грама бадема
3 чена белог лука или 1 црвени лук
мало прокуване воде
зачини по жељи

ПОСНА ПАШТЕТА - припрема:

Сунцокретове семенке попржите пар минута у сувом тигању. Сунцокрет и сусам самељите у блендеру, додајте кикирики, бадем, бели лук или црни лук, зачине (со, бибер) и мало прокуване воде. Измешајте састојке, док не добијете глатку смесу.

Украсите по жељи, на пример, першуновим листом. Намажите на комадиће интегралног хлеба и уживајте!

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ВЕЛИКА ПРОМЕНА У ШКОЛАМА У СРБИЈИ: Од данас ништа неће бити исто, односи се на родитеље

ВЕЛИКА ПРОМЕНА У ШКОЛАМА У СРБИЈИ: Од данас ништа неће бити исто, односи се на родитеље

РОДИТЕЉИ школараца у Србији од данас добијају аутоматска звучна обавештења када наставник у електронски дневник упише изостанак детета са часа или нову оцену. Мада су деца годинама налазила начине да не кажу родитељима баш сва дешавања у школи, то сада више неће бити могуће.

17. 04. 2025. у 11:29

Коментари (0)

ГРУПА 50501 ЖЕЛИ ДА СРУШИ ТРАМПА! Најављено 400 скупова за данас, а једна екипа јуриша на Венсову кућу