НЕСВАКИДАШЊА ХАРМОНИЈА УКУСА, УКЛАПА СЕ УЗ СВАКО ЈЕЛО: Хрскава салата од печене паприке са пињолима, фетом и босиљком
САЛАТА од печене паприке са додатком пињола, фета сира и босиљка садржи различите укусе, па је прави рај за непца, а лепо ће да се уклопи као прилог уз сваког јело.
Салата од печене паприке са пињолима, фета сиром и свежим босиљком биће савршен додатак јелима, а одлична је јер је уједно и прилог и салата. Салата изгледа предивно на послужавнику и може се јести са тостираним хлебом, пљескавицама на жару или пилећим ћевапима.
Потребно:
* 4 паприке бабуре
* свежањ свежег босиљка
* 1 чен белог лука
* 150 г фета сира
* црне маслине
* маслиново уље
* сирће
* бибер и со по укусу
* 100 г пињола
Рецепт:
Почните тако што ћете половине паприке окренути надоле на плех за печење обложен алуминијумском фолијом. Пеците их док не поцрне. Ставите печене паприке у чинију и покријте пластичном фолијом. Када се паприке охладе, љуска ће се одмах ољуштити. Печене паприке исеците на кришке и прелијте маслиновим уљем, сирћетом, белим луком, босиљком, ориганом, шећером, сољу и бибером. Оставите мешавину у фрижидеру најмање један сат или преко ноћи.У међувремену, тостирајте пињоле у малом тигању да побољшате њихов укус. Кад се паприке охладе лепо их поређати на тањир и посути фета сиром, маслинама и тостираним пињолима. Уживајте!
(StvarUkusa/Mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ДИГНУТИ НАТО АВИОНИ ПОСЛЕ НАПАДА НА УКРАЈИНУ: Хитно се огласио Зеленски, имао поруку за Путина (ФОТО/ВИДЕО)
РУСИЈА је покренула масовни ваздушни напад на Украјину на божићно јутро по грегоријанском календару.
25. 12. 2024. у 11:16
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)
ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.
20. 12. 2024. у 17:07
ПЛАНЕТИ ПРЕТИ СЦЕНАРИО ИЗ 1815. После догађаја на планини која је променила свет уследиле трагедије: "Питање није да ли ће, него КАДА!"
„ЕФЕКТИ би могли бити још гори него што смо видели 1815."
25. 12. 2024. у 15:54
Коментари (1)