РЕЦЕПТ ЗА ИТАЛИЈАНСКУ МИНЕСТРОНЕ СУПУ: Лако се прави, а изузетно је здрава и заситна
Ако до сада још нисте, време је да се окушате у припреми познате италијанске супе и уживате у њеним богатим укусима. Идеална је за свако годишње доба и можете је прилагодити свим сезонама, а садржи мноштво храњивих састојака и веома је здрава.
Састојци:
- 200 г грашка
- 200 г тиквица
- 200 г парадајза
- 1,5 л темељца
- 1 главица лука
- 1 шаргарепа
- 2 чена белог лука
- 1 шоља макарона
- 2 кашике маслиновог уља
- пола целера
- свеж першун
- со, бибер
- мало пармезана
Припрема:
У тигању загрејте уље, додајте лук, бели лук, шаргарепу, целер и тиквицу исецкане на ситне коцкице, па динстајте око пет минута док поврће не омекша, али не сме да промени боју. Додајте парадајз и динстајте још три минуте. Сипајте темељац и две шољице воде, повећајте ватру, па пустите да закува. Додајте тестенину и кувајте откривено док се тестенина и поврће не скувају. У супу додајте грашак, додајте зачине по укусу, па све кувајте још неких 15-ак минута. На крају додајте свеже сецкан першун и послужите док је још врућа, са посутим пармезаном одозго.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
СУПА ОД ШАРГАРЕПЕ: Брзинска и лака припрема, а укус фантастичан
21. 05. 2024. у 14:00
ГУРМАНСКА ХАМБУРГЕР СУПА: Супа са млевеном говедином и поврћем
17. 05. 2024. у 15:00
ДОМАЋА СУПА СА ЋУРЕТИНОМ И РЕЗАНЦИМА: Ништа лепше од топлог јела на кашику
04. 05. 2024. у 11:00
КАКО СУ ЕКСПЛОДИРАЛИ ПЕЈЏЕРИ КОД ГОТОВО 3.000 ЉУДИ? Постоје две теорије, а једна је посебно застрашујућа
ОКО 2.800 људи, међу којима и велики број припадника либанског оружаног покрета Хезболах, који подржава Иран, као и лекари, повређени су у уторак након што су им експлодирали пејџери којима су комуницирали.
17. 09. 2024. у 21:06
ОШТРО УПОЗОРЕЊЕ МОСКВЕ БАЈДЕНУ, ШОЛЦУ И МАКРОНУ: Моћније оружје од вашег је спремно
ПРЕДСЕДНИК САД Џозеф Бајден, немачки канцелар Олаф Шолц и председник Француске Емануел Макрон могу испровоцирати сукоб који може довести до неповратних последица, рекао је данас председник Думе Русије Вјачеслав Володин на пленарној седници.
17. 09. 2024. у 17:35
"ИЗБАЦИЛА САМ ГА ИЗ КУЋЕ" Биља о односу са Ацом
МОГИ нису знали да овако стоје ствари у породици најидеалнијег естрадног пара.
17. 09. 2024. у 20:44
Коментари (0)