ШПАНСКА САЛАТА ОД ПАРАДАЈЗА: Свеж укус и једноставност ове салате обећавају да ће вас одушевити
Освежавајућа шпанска салата од парадајза, позната у Шпанији као "Енсалада де Томате", препуна је укуса, направљена од једноставних састојака за само 10 минута.
Састојци:
- 2 велика парадајза
- 2 кашике маслиновог уља
- 1/2 кашике сирћета (по избору које волите)
- 1 чен белог лука
- 1 кашичица сушеног оригана
- шака ситно исецканог першуна
- морска со и црни бибер
Припрема:
Парадајз оперите и осушите па исеците на танке колутове. Затим их ставите у један слој, зачините морском сољу и црним бибером само са једне стране и оставите да одстоје пет минута.
У међувремену направите прелив, додајте две кашике маслиновог уља у малу чинију, заједно са 1/2 кашике сирћета, ситно нарендајте један чен белог лука, додајте једну кашичицу сувог оригана и лагано зачините морском сољу и црним бибером, умутите заједно док се добро не измеша.
После 5 минута пренесите кришке парадајза у посуду за сервирање, пазећи да отресете вишак воде са њих, прелијте парадајз преливом и поспите ситно сецканим першуном, уживајте!
(stvar ukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
БРЗА САЛАТА ОД ШАМПИЊОНА: Прави се зачас, а поједе у трену, прсте да полижете
15. 08. 2024. у 10:43
ВИТАМИНСКА САЛАТА: Феноменална салата која ће добро доћи вашем организму
06. 08. 2024. у 15:00
ДИГНУТИ НАТО АВИОНИ ПОСЛЕ НАПАДА НА УКРАЈИНУ: Хитно се огласио Зеленски, имао поруку за Путина (ФОТО/ВИДЕО)
РУСИЈА је покренула масовни ваздушни напад на Украјину на божићно јутро по грегоријанском календару.
25. 12. 2024. у 11:16
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)
ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.
20. 12. 2024. у 17:07
ПЛАНЕТИ ПРЕТИ СЦЕНАРИО ИЗ 1815. После догађаја на планини која је променила свет уследиле трагедије: "Питање није да ли ће, него КАДА!"
„ЕФЕКТИ би могли бити још гори него што смо видели 1815."
25. 12. 2024. у 15:54
Коментари (0)