САЛАТА ОД ПЕЧЕНИХ ПАПРИКА СА СИРОМ И ПАВЛАКОМ: Кремаста и једноставна, а за све прилике
Овако припремљена салата је одлична уз печење, али и рибу.
Састојци:
- 4-5 већих печених паприка
- 3 чена белог лука
- 150 г фета сира
- 400 г киселе павлаке
- 100 г мајонеза
- 100 г тврдог сира
Припрема:
Ако имате већ печене паприке, извадите им коштице и исеците на траке. На посуду ставите паприку и унутра ставите цедиљку, па оставите да се оцеди. Ако немате печене паприке, прво их испеците у рерни или на плотни, па поновите поступак као са смрзнутим. Паприке науљите и сипајте сирће, па поспите млевеним белим луком.
Сир измрвите, па додајте павлаку, посолите и побиберите. Добро сједините. Тврди сир изрендајте у другој посуди.
У посуду за салату поређајте паприку, па премажите сир. Затим иде танак слој мајонеза, па опет паприка и тако док не утрошите састојке. Последњи слој је фил од белог сира и павлаке, а преко поспите рендани тврди сир. Салату добро охладите.
(stvar ukusa/mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ДИГНУТИ НАТО АВИОНИ ПОСЛЕ НАПАДА НА УКРАЈИНУ: Хитно се огласио Зеленски, имао поруку за Путина (ФОТО/ВИДЕО)
РУСИЈА је покренула масовни ваздушни напад на Украјину на божићно јутро по грегоријанском календару.
25. 12. 2024. у 11:16
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)
ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.
20. 12. 2024. у 17:07
ПЛАНЕТИ ПРЕТИ СЦЕНАРИО ИЗ 1815. После догађаја на планини која је променила свет уследиле трагедије: "Питање није да ли ће, него КАДА!"
„ЕФЕКТИ би могли бити још гори него што смо видели 1815."
25. 12. 2024. у 15:54
Коментари (0)