САЛАТА ОД ПЕЧЕНИХ ПАПРИКА СА СИРОМ И ПАВЛАКОМ: Кремаста и једноставна, а за све прилике

Новости онлине

30. 09. 2024. у 07:00

Овако припремљена салата је одлична уз печење, али и рибу.

САЛАТА ОД ПЕЧЕНИХ ПАПРИКА СА СИРОМ И ПАВЛАКОМ: Кремаста и једноставна, а за све прилике

фото: Divna Simić

Састојци:

  • 4-5 већих печених паприка
  • 3 чена белог лука
  • 150 г фета сира 
  • 400 г киселе павлаке
  • 100 г мајонеза
  • 100 г тврдог сира

Припрема:

Ако имате већ печене паприке, извадите им коштице и исеците на траке. На посуду ставите паприку и унутра ставите цедиљку, па оставите да се оцеди. Ако немате печене паприке, прво их испеците у рерни или на плотни, па поновите поступак као са смрзнутим. Паприке науљите и сипајте сирће, па поспите млевеним белим луком. 

Сир измрвите, па додајте павлаку, посолите и побиберите. Добро сједините. Тврди сир изрендајте у другој посуди.

У посуду за салату поређајте паприку, па премажите сир. Затим иде танак слој мајонеза, па опет паприка и тако док не утрошите састојке. Последњи слој је фил од белог сира и павлаке, а преко поспите рендани тврди сир. Салату добро охладите.

(stvar ukusa/mondo)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПРОЦУРИО ПОВЕРЉИВИ ДОКУМЕНТ ИЗ ПЕНТАГОНА: Европа нек се брани сама у случају руског напада, друга држава је главна претња

ПРОЦУРИО ПОВЕРЉИВИ ДОКУМЕНТ ИЗ ПЕНТАГОНА: Европа нек се брани сама у случају руског напада, друга држава је главна претња

СУПРОСТАВЉАЊЕ руској агресији, некада једна од кључних тачака Националне одбрамбене стратегије из 2022. године током администрације Џозефа Бајдена, три године касније више није међу најважнијим приоритетима Сједињених Америчких Држава.

01. 04. 2025. у 12:17

Коментари (0)

ЈЕДВА ЧЕКАМ ДА УЂЕМ У РИНГ: Сара Ћирковић започела припреме за меч за светску професионалну титулу