САЛАТА ОД ПЕЧЕНИХ ПАПРИКА СА СИРОМ И ПАВЛАКОМ: Кремаста и једноставна, а за све прилике

Новости онлине

30. 09. 2024. у 07:00

Овако припремљена салата је одлична уз печење, али и рибу.

САЛАТА ОД ПЕЧЕНИХ ПАПРИКА СА СИРОМ И ПАВЛАКОМ: Кремаста и једноставна, а за све прилике

фото: Divna Simić

Састојци:

  • 4-5 већих печених паприка
  • 3 чена белог лука
  • 150 г фета сира 
  • 400 г киселе павлаке
  • 100 г мајонеза
  • 100 г тврдог сира

Припрема:

Ако имате већ печене паприке, извадите им коштице и исеците на траке. На посуду ставите паприку и унутра ставите цедиљку, па оставите да се оцеди. Ако немате печене паприке, прво их испеците у рерни или на плотни, па поновите поступак као са смрзнутим. Паприке науљите и сипајте сирће, па поспите млевеним белим луком. 

Сир измрвите, па додајте павлаку, посолите и побиберите. Добро сједините. Тврди сир изрендајте у другој посуди.

У посуду за салату поређајте паприку, па премажите сир. Затим иде танак слој мајонеза, па опет паприка и тако док не утрошите састојке. Последњи слој је фил од белог сира и павлаке, а преко поспите рендани тврди сир. Салату добро охладите.

(stvar ukusa/mondo)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ШОК ПОРУКА ИЗ БУНДЕСТАГА: Украјина никада не може да победи Русију, то никада није био циљ

ШОК ПОРУКА ИЗ БУНДЕСТАГА: Украјина никада не може да победи Русију, то никада није био циљ

ФРИДРИХ Мерц, лидер конзервативног блока ЦДУ/ЦСУ, највеће опозиционе снаге у Бундестагу, изјавио је данас да савезници Украјине никада нису као циљ имали победу Кијева у рату против Русије.

29. 09. 2024. у 19:14

МЛАДИЋИ РОЂЕНИ ОВЕ ГОДИНЕ ЋЕ ПРВИ У ВОЈСКУ: Генерал Мојсиловић открио све детаље о служењу војног рока

МЛАДИЋИ РОЂЕНИ ОВЕ ГОДИНЕ ЋЕ ПРВИ У ВОЈСКУ: Генерал Мојсиловић открио све детаље о служењу војног рока

НАЧЕЛНИК Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић рекао је у емисији "Таковска 10" да Србија касни са увођењем обавезне војне обавезе. Суштина је да се изгради одбрамбени капацитет Србије, сваки дан и сваку годину коју чекамо, губимо генерације младих војника, рекао је генерал Мојсиловић. У једној класи рачунамо до 20.000 војника-регрута, на годишњем нивоу, два и по месеца по пет хиљада њих у једној класи, односно циклусу, рекао је Мојсиловић уз напомену да ће прво бити регрутовани млађи војници, почев од 2006. годишта.

25. 09. 2024. у 22:01

Коментари (0)

НАШ ГЛУМАЦ О НЕСТАНКУ ЋЕРКЕ: Ко зна како би се завршило - девојчица јој је одвукла пажњу пре мог доласка